Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Wat als u niet kwam opdagen als voorzitter of bijzitter op verkiezingsdag? “Boete kan vele malen hoger liggen dan minnelijke schikking”

In Vlaanderen zijn honderden voorzitters en bijzitters niet komen opdagen bij de afgelopen lokale verkiezingen. Dat blijkt uit een rondvraag van VRT NWS bij de verschillende parketten. Maar wat als u uw kat hebt gestuurd?

78 reacties

  • Naomi Moins

    5 jaar geleden
    Mijn man gaat 6/7 gaan werken van smorgens vroeg tot heel laat in de avond... en dan moet hij nog op zijn enige vrije dag gaan zitten om te stemen. Dat ze eens mensen nemen die werkloos zijn of gepensioneerde die hun nog nuttig willen maken. !!
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Waarom moeten mensen nog gaan kiezen? Alles is al geregeld ver voor de verkiezingen. Dagen voor de verkiezing staan die graaiers gewoon te liegen voor de mensen. En zonder rood te worden van schaamte. Wat nu aan de hand is in Antwerpen is een grote show vertoning. Iedereen van elke partij weet al wat hij krijgt. Het is gewoon zand in de mensen hun ogen strooien. Het is gewoon een circussen show vertoning.
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Ik dacht dat alle rechtbanken het zo druk hadden? Als trouwens steeds meer mensen hun kat sturen zegt dit meer over het kiessysteem dan over de overtreding. Hopelijk is er een rechter dapper genoeg om iedereen op die themadag opschorting van straf te geven om alzo een precedent te scheppen.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Die gaan helemaal niet beboet worden, telkens veel blabla en telkens weer noppes.
  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    Krijgen die mensen voor een dag zitten in het stembureau net zo veel salaris dan die lapzwansen die in de regering zitten?