Gentse club Decadance sluit na 22 jaar de deuren

© rr

De bekende club Decadance in de Overpoortstraat sluit na 22 jaar de deuren. Dat maakte de uitbater bekend via Facebook. In Decadance stonden wereldberoemde dj’s achter de draaitafels, maar de club haalde ook het nieuws door het druggebruik van de bezoekers.

Sander Luyten

‘Maar zoals ieder dj weet, aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook dit Deca-melodietje is uitgezongen. Het plaatje is bijna af.’ Met die boodschap op Facebook kondigde de uitbater van club Decadance woensdag aan dat de club in de Overpoortstraat na 22 jaar de deuren sluit.

Opsommen wie er de afgelopen 22 jaar allemaal achter de draaitafels stond in Decadance, is onbegonnen werk. Zowat alle grote dj’s uit heel de wereld passeerden er de revue: Ken Ishii, Marco Bailey, Green Velvet, … Om er maar drie te noemen. Ook Gentse dj’s als Seba Lecompte en Pete Howl maakten er zeer regelmatig het mooie weer.

Op Facebook benadrukt de uitbater dat in Decadance iedereen gewoon zichzelf kon zijn: ‘Wat voor een buitenbeentje je ook was, hoe freaky je outfit ook was of hoe gewoontjes je ook in je vel zat. 2 decennialang genoot iedereen van een heel gamma aan genres, leerde veel jong grut elektronische muziek voor het eerst kennen en draaiden reeksen jong popelend talent hun eerste setjes aan de draaitafels’.

De club was vaak tot de middag open en een toevluchtsoord voor iedereen die na een nacht feesten nog niet naar huis wilde. Dat een deel van de bezoekers onder invloed was van drugs, is geen geheim. Eind 2017 probeerde burgemeester Daniël Termont de Decadance tien weken te sluiten nadat de politie er marihuana, xtc, cocaïne en heroïne aantrof. Termont werd finaal teruggefloten door de Raad van State.

Decadance bestaat sinds 1996 en lokte elk jaar meer dan 100.000 bezoekers. Die zullen een andere club moeten zoeken.