© BELGA

DISCUSSIE. Is de expansie van Beerschot Wilrijk een goede zaak voor de ‘kleinere clubs’?

Beerschot en Rupel Boom gaan intensief samenwerken, maar het concept ‘Beerschot United’ toont hogere ambities, namelijk om meerdere clubs in het zuiden van de Antwerpse regio te verbinden. Is dit een goede zaak voor de kleinere clubs, of dreigen ze ‘opgeslokt’ te worden?

ph

Lees ook: Beerschot en Rupel Boom gaan intensief samenwerken

In eerste instantie wil de ploeg van het Kiel, die in 1B uitkomt, een gezamenlijke jeugdwerking opzetten met Rupel Booom. Maar de droom van een groot ‘Beerschot United’ om te concurreren met andere Antwerpse clubs reikt duidelijk verder.

Zoveel mogelijk jonge spelertjes laten voetballen en de kweekvijver voor talent uitbreiden tot de brede Antwerpse regio, dat is de bedoeling. De tentakels zouden reiken tot in Hemiksem, Schelle, Aartselaar, maar ook zelfs Duffel of Ik Dien. Ook met die clubs zou Beerschot Wilrijk samenwerkingsverbanden willen aangaan.

Is deze werkwijze om één grote en verschillende kleine clubs aan elkaar te verbinden een goede zaak voor het Antwerpse voetbal? Of dreigt verarming bij ‘de kleintjes’ omdat de macht van de centrale Antwerpse club te groot wordt?

Reageer via onderstaand formulier. Een selectie van de reacties wordt zaterdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners