Amal Hussein is op zevenjarige leeftijd gestorven van de honger in een vluchtelingenkamp in Jemen.
Volledig scherm
Amal Hussein is op zevenjarige leeftijd gestorven van de honger in een vluchtelingenkamp in Jemen. © Twitter/ Tyler Hicks/ NYT

Uitgemergeld Jemenitisch meisje van wie foto de wereld rondging, is gestorven van de honger

Haar foto is de wereld rondgegaan: uitgemergeld van de honger, een blik op het oneindige. Amal Hussein was amper zeven jaar oud, maar de aandacht van de wereld was dankzij haar terug op de gruwelijke oorlog in Jemen gericht. Het meisje is vorige week overleden in een vluchtelingenkamp. 

64 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    diane colman zegt: 'Als vrijzinnige veroordeel ik elk geloof ze willen ALLEMAAL hetzelfde "ga en vermenigvuldig U" om hun aanhang uit te breiden.' Dat laatste klopt, maar nergens in de Bijbel staat dat je kinderen mag verwekken om ze de hongerdood te laten sterven. De islam verbiedt geboortebeperking, zoals vroeger de katholieke kerk. M.a.w. de islam is hier twee keer schuldig: aanzetten tot onverantwoord kinderen verwekken en fungeren als oorlogstoker.
  • Dave Driesen

    5 jaar geleden
    Waarom, waarom toch. Schandalig.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Blijkbaar beseffen sommigen niet wat de oorzaak is van dit menselijk onrecht. Alsof de oplossing dichterbij komt als: rijkaards hun spaarpot openbreken, alle westerse vreetzakken en geldverkwisters hun leven beteren, alle hartelozen ook eens kind verliezen. Nee, zelfs zij hebben geen schuld aan deze gruwel. Begrijp dat de duivel in dit alles islam heet en zich als een vloek over de aarde verspreidt.
  • Chris Vandeneede

    5 jaar geleden
    Wat zijn er hier velen harteloos. Schande. Denken jullie dan dat die vrouwen vrijwillig voor een kind kiezen? Nee hoor, verkracht, gedwongen en geen toegang tot voorbehoedmiddelen. En dan hun kind zien sterven. Ik heb er geen woorden voor maar wel veel tranen.
  • Michel Gijbels

    5 jaar geleden
    Das natuurlijk heel erg. Maar niet alsof wij daar iets aan gaan kunnen doen. Zolang er bewinfen zijn als Iran, Saudi-Arabië, Jemen,... gaan er zulke verliezen zijn. Daar is nu eens helemaal niks waar ik me hierover schuldig voel. Of een plicht om geld te gaan geven dat mijn kinderen zelf nodig heeft.