President Donald Trump.
Volledig scherm
PREMIUM
President Donald Trump. © REUTERS

Waarom de congresverkiezingen in de VS historisch zijn: “Dosis Trumpisme kan verdubbelen”

Verenigde StatenWat staat er op het spel bij de congresverkiezingen in de VS, volgende week? Ze zijn van levensbelang voor de Amerikaanse democratie, waarschuwt een kenner van autocraten.

6 reacties

  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    Wij hopen dat we weer zoveel plezier zullen hebben als in 2016.
  • Roger Boni

    5 jaar geleden
    Het belang van die tussentijdse verkiezingen voor Trump is, als hij die wint , kan hij zijn politieke en maatschappelijke hervormingen met meer kracht doorvoeren. Daar zijn de democraten bang voor en daarvoor wenden ze alle middelen aan om dit te verhinderen. Amerika heeft hervormingen nodig zowel binnenlands als in het buitenland , wil het zijn rol in de wereld verder spelen.
  • Mi Janssens

    5 jaar geleden
    Inderdaad Jozef de ene blaft veel meer en de andere is op zijn sokken...maar men beseft niet dat men een put aan het graven is voor Trump met altijd maar negativiteit...ze zouden et zelf eens kunnen invallen.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Wat voor ons echt van belang is is het VN-migratiepact: de volledige tekst. Gewoon de ondergang van de EU.
  • Jozef Nagels

    5 jaar geleden
    Democratie zolang de 'democraten' verkozen worden. Dictatuur als de 'republikeinen' verkozen worden. Obama, de engel. Trump, de duivel. Wat een puberaal wit-zwart verhaal. In werkelijkheid is het verschil tussen Obama en Trump veel kleiner. Obama is ook oorlog blijven voeren (Afghanistan, Irak, Somalië, ...) en is er verscheidene begonnen (Libië, Syrië, Jemen ...). Hun spreekstijl verschilt wel duidelijk alsook de manier waarop de mainstream-media zich positioneren.
  1. Moorden, bomaanslagen en cyberaanvallen: hoe Poetin steeds duidelijker broedt op terreur in Europa
    PREMIUM
    18

    Moorden, bomaansla­gen en cyberaan­val­len: hoe Poetin steeds duidelij­ker broedt op terreur in Europa

    De arrestatie van een Pool die meegewerkt zou hebben aan plannen om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky te vermoorden, is geen losstaand feit. Er kwamen deze week nog meer bewijzen dat de Russen terreurdaden in Europa beramen. Die variëren van een bomaanslag op legertransporten in Duitsland tot de sabotagepoging van een stuwdam in Frankrijk. Daarvoor braken hackers van de Russische militaire inlichtingendienst al binnen op een computersysteem — maar dat bleek niet het juiste te zijn.
  2. Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”
    Update

    Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-pro­ces wordt gehouden en sterft: “Extreme daad van protest”

    Een jonge man heeft zichzelf in brand gestoken bij de rechtbank in New York City waar het zwijggeldproces tegen Donald Trump wordt gehouden. Op het internet zijn aanwijzingen te vinden dat de man geloofde in complottheorieën. “Ik verontschuldig me diep voor de pijn die ik veroorzaak, maar ik verzeker dat het slechts een druppel op een hete plaat is vergeleken met wat onze overheid ons wil aan doen”, schrijft hij. De actie lijkt niet specifiek gericht tegen Trump of het proces. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat melden de New York Post en The New York Times