Schulenaar riskeert 4 jaar cel voor dubbele moordpoging

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank vier jaar cel gevorderd voor de dubbele moordpoging van Schulenaar A. B. (54). Op 4 november 2014 stak hij zijn vrouw J. en haar zus P. meerdere keren met een keukenmes. De vrouwen vochten een tijdje voor hun leven. De procureur wees op de dubbelzinnige houding B. zijn vrouw, inmiddels zijn ex-vrouw, en zei akkoord te gaan met een uitstel onder voorwaarden. Hoe dan ook een opvallend milde straf. Ter vergelijking: Davy Simons kreeg voor het hof van assisen in Tongeren 25 jaar cel voor poging tot moord op zijn ex-vriendin D. S.

Geert Houben

De feiten speelden zich af in het huis van J. in de Tichelstraat in Schulen. Bousse was de woning, waar hun zes kinderen ook leefden, een tijdje geleden door de deurwaarder ontzegd. Toch kwam hij er nog regelmatig over de vloer. Ook op de dag van de feiten toen hij er zijn gsm kwam oppikken.

Na een zoveelste ruzie greep hij naar een keukenmes en trof zijn vrouw zeven keer. Zijn schoonzus P. was op dat moment net aan het telefoneren in de keuken en kreeg twee messteken te verwerken. Ze slaagde erin om hulp te roepen en Bousse werd niet veel later opgepakt in de buurt. In totaal verbleef hij 8 maanden in voorhechtenis en zat tot voor kort in een instelling in Kortenberg.

De procureur omschreef B. als een labiele onvolwassen man. Ook over het gezin had hij niet veel goede woorden over. Hij hekelde de dubbelzinnige houding van de vrouw. “Dan stoot ze hem af en dan vertelt ze hem weer dat het grote liefde is. In de gevangenis en nadat hij onder voorwaarden vrij was, bleef ze contact met hem houden.”

Ook advocaat Bart Vosters van de verdediging wees naar de houding van de twee zussen. Hij betwistte de voorbedachtheid en de intentie tot doden van Bousse.

Het openbaar ministerie verklaarde akkoord te gaan met voorwaarden voor B., die al eerder in aanraking kwam met de rechtbank. “Wegblijven uit Herk-de-Stad, een contactverbod met J. en zich verder psychisch laten begeleiden.”

Vonnis over een maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer