Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Belg boekt steeds vroeger: 1 op 4 heeft zomervakantie al vastgelegd voor Nieuwjaar

De Belg boekt zijn zomervakantie steeds vaker al voor Nieuwjaar. Vijf jaar geleden ging het om 15 procent van de Belgen, intussen is dat al 25 procent, een stijging met meer dan 60 procent. Dat blijkt uit cijfers van toerismegroep Tui. Ook bij Thomas Cook zien ze de voorbije jaren een gelijkaardige trend, zegt woordvoerder Dirk Dom.

19 reacties

  • Jean-pierre Venken

    5 jaar geleden
    I ga in januari drie weken naar de zon, en wees maar zeker leen daar geen cent voor.Ik vraag mij trouwens af hoe je weet dat een ander leent voor iets, of ruik ik hier jaloezie, dat zal het zijn. Iedereen doet met zijn geld wat hij zelf wil!
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Moet toch plezierig zijn als je daar allemaal zoveel geld kunt aan uitgeven.
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Reisbureaus schieten als padestoelen uit de grond ! Waarschijnlijk veel mee te verdienen .... Hoe en waarom zou dit toch komen , vervolgens janken over luchtvervuiling ?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Peter Nols ,dat is altijd al zo geweest ,die vroeg boekingen is alleen om de reis-sector zekerheid te bieden dat hun gehuurde hotels zoveel mogelijk vol zitten,maar je vindt altijd wel een reisbestemming in vol seizoen aan goedkopere prijzen dan vroeg boeken en als je al wil boeken ,in Duitsland daar zijn de reizen per persoon doorgaans 200 a 250,ja zelfs overzee tot 400€ goedkoper voor identiek hotel en plaats.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Zoals blijkt uit de twee faillieten in de reissector deze week, gaat het echt niet zo goed met de reissector. Wees maar zeker dat je volgende zomer zelfs tot de dag voor gewenste afreis kan boeken en goedkoper dan aan de prijs die je nu zou betalen.