Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Nieuw en dodelijk ijs ontdekt dat buitenaards leven misschien wel onmogelijk maakt

Onderzoekers hebben een nieuw soort superijs ontdekt. Het vermenigvuldigt zich met een snelheid van meer dan 1.600 kilometer per uur en het bevindt zich diep onder onze voeten. 

76 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Gino Denil, die misschien is er voor jou in de hoop dat je verder denkt. Hij is er niet voor mij: mijn geloof in God is een zekerheid. Wat je vraag betreft: de Bijbel spreekt niet over leven buiten de aarde, mijn geloof staat of valt er dan ook niet mee, maar ik ben er altijd van overtuigd geweest, los van mijn geloof, dat er buiten de aarde geen dode cel te vinden is, ik durf er al meer dan 40 jaar al mijn spaarcenten op inzetten.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    "Misschien is er...", Leo Peeters. Dat zegt alles over de godsdiensten. En waarom zou die misschien God zich dan misschien beperkt hebben tot de aarde en misschien niet wat plannen gehad hebben met andere planeten.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Gino Denil, zegt: ‘dat een dergelijke snelle vorm van speciale ijsvorming buitenaards leven onmogelijk zou maken wordt op zichzelf al weerlegd door het bestaan van leven op onze planeet.’—Je kunt het ook anders bekijken: dat er leven op aarde is, is feitelijk onmogelijk en toch werkelijk. Misschien is er een scheppende God die hier het onmogelijke gedaan heeft en met ons, en onze planeet, een speciaal plan heeft...
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Roger Debaus vraagt: Is dit nu warm ijs? -- IJs is de vaste vorm van water, ja dus. En wat dacht je van ijs van 300°C onder een druk van 100.000 bar? Zoek op: Hangt het vriespunt van de hoogte af? -- Zoek op: Pas ontdekte vorm van water-ijs is "echt vreemd"
  • Lucynda van der Does

    5 jaar geleden
    Dat DENKEN ze. Wel een beetje karige uitleg. Hoe zijn ze daar dan achter gekomen en hebben ze het wel of niet uit die diamanten gehaald?? Hoe weet je anders hoe snel het groeit??? En waarom boren ze zo diep?? Zijn die diamanten een soort bijvangst van het boorproces of waren ze daar specifiek naar op zoek in een rechte lijn van blijkbaar 660 km diep????