© Kioni Papadopoulos

Meubel van geluk wint Ecodesignprijs

Met ‘meubel van geluk’ wint Jana Haerinck (25), net afgestudeerd als meubelmaakster aan de Thomas More hogeschool, de publiekprijs van de Ecodesign Awards van OVAM. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij beloont al tien jaar duurzame ideeën van studenten.

Rebecca Van Remoortere

48 studenten namen deel aan de wedstrijd. Er waren prijzen in diverse categorieën. De publieksprijs ging naar Jana Haerinck (25). De pas afgestudeerde meubelmaakster ontwierp een ‘meubel van geluk’. “Een dubbele schommelstoel volgens het principe van een comfortabele strandstoel. Een vriendin bracht mij op dat idee. Zij had een zware depressie en kreeg hulp van een psychiater. Tijdens de sessies zat ze op een afstandelijke zetel. Met mijn ‘meubel van geluk’ kunnen gesprekken op een veilige en comfortabele manier worden gevoerd, al dan niet met een zorgverlener.”

Het meubel is lokaal vervaardigd en is demonteerbaar, waardoor onderdelen gerepareerd, vervangen en gerecycleerd kunnen worden. Jana gebruikte ook milieuvriendelijk linnen. “Ik vind duurzaam werken en ecologische producten gebruiken iets vanzelfsprekends. Dat zou het voor elke ontwerper moeten zijn.” Jana hoopt het meubel op de markt te brengen. Enkele zorgverleners hebben al interesse.

Lees meer in Gazet van Antwerpen

© Kioni Papadopoulos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER