Beerschot Wilrijk onderzoekt "intensieve samenwerking" met Rupel Boom

door
Belga
Leestijd 2 min.

Beerschot Wilrijk onderzoekt de piste om een intensieve samenwerking met amateurclub Rupel Boom op te zetten. Ook andere partnerschappen met diverse ploegen uit Zuid-Antwerpen worden onderzocht, zo maakten de Kielse Ratten vandaag bekend. "Centraal staat een sterke jeugdwerking", klinkt het. De ambitie van Beerschot Wilrijk is om op langere termijn een alliantie met meerdere clubs in het zuiden van Antwerpen op te richten. Daarin zal vooral een gezamenlijke jeugdwerking centraal staan.

"De nieuwe eigenaars hebben altijd benadrukt dat ze geloven en investeren in de uitbouw van een groot en toekomstgericht project. In dat kader spreekt het voor zich dat Beerschot aan schaalvergroting wil doen", verklaart de club op zijn website.

Een concrete piste die op tafel ligt, is een intensieve samenwerking met Rupel Boom. Die amateurclub wordt al gesponsord door DCA, de mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk. "Na de eerste gesprekken zijn zowel Beerschot als Rupel Boom positief gestemd en zien ze de meerwaarde in van het project. Er was al een band en een goeie verstandhouding tussen de clubs", aldus het bestuur van Beerschot, dat de uitbouw van de jeugdacademie als een topprioriteit ziet. "In dat opzicht kan een samenwerking met Rupel Boom en andere clubs mogelijk een oplossing bieden. Zo een schaalvergroting biedt ook andere opportuniteiten en pluspunten."

"Beerschot en Rupel Boom willen de komende weken in alle sereniteit voort onderhandelen en zullen communiceren van zodra er meer duidelijkheid is over de vorm en de aard van een eventuele samenwerking. Vast staat dat het bestuur een brede toekomstvisie heeft en Beerschot op alle vlakken wil doen groeien."

bron: Belga