© JCr

VIDEO. Ruziemakers bedreigen elkaar met zwaarden

Een uit de hardgelopen discussie is donderdagavond op de hoek van de Stapelstraat en Tiensesteenweg in Sint-Truiden ontaard in een vechtpartij. Daarbij werden enkele personen bedreigd met zwaarden. Er raakte niemand ernstig gewond. De politie gaat de videobeelden van de vechtpartij onderzoeken.

JCr, fivr

Hoe de discussie uiteindelijk kon ontaarden, is nog niet geweten. De beelden tonen wel hoe drie personen belaagd worden door verschillende andere personen, waarvan enkelen gewapend waren met zwaarden. Pas toen een vrouw dreigde de politie te bellen, keerde de rust terug.

Volgens Steve Provost, korpschef van de lokale politie, is een interventieploeg ter plaatse geweest maar toen was iedereen blijkbaar al weg. “Wij gaan de beelden analyseren en een onderzoek instellen om de feiten te onderzoeken en tillen er zwaar aan dat personen uit de winkels tevoorschijn kwamen en met wapens dreigden.”

Het is niet de eerste keert dat in deze buurt en aan andere nachtwinkels geweld gepleegd wordt. De plaats, vlakbij de Vesten, staat ook bekend als een oord waar dealers hun drugs verhandelen.