Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Feit of fabel: is het ontbijt écht de belangrijkste maaltijd van de dag?

We krijgen het al van jongs af aan met de paplepel ingegoten: ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Als je niet ontbijt, kom je makkelijker aan, verslind je later op de dag het ene na het andere koekje en kan je jezelf tegen de middag niet meer concentreren op je werk. Maar kloppen die stellingen wel? Dit is wat de wetenschap en onze experts erover zeggen.

12 reacties

  • Artuur Lemmens

    5 jaar geleden
    ik heb 's morgens nog nooit gegeten. En als het al eens was, na een uur of 2 wakker te zijn, dan spek met eieren, een worstje met zelfgemaakte bosbessenconfituur. En een snede brood natuurlijk
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Ik eet als ik honger heb....
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Pfff....Eet gewoon als je honger hebt en waar je goesting voor hebt!! Ik heb jaren avond en nachtwerk gedaan en at meerdere malen om 4 uur 's morgens een steak met friet. Ben nu bijna 63 en loop nog altijd rond!!
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Diverse ,echte specialisten, maken vannde ontbijthype al lang brandhout. Één van de beste genspecialisten ter werld pleit voor elke dag een kleine vaste m.n. 14 uur tussen avondmaal en sober ontbijt en beginnen met een glas plat water.
  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    Ja, spek met eieren, ham, kaas, en dit vergezeld van een stevige boterham met lekkere Boereboter. Pas dan kun je er hard tegenaan zonder voedingssupplementen te moeten innemen.