Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Wiggins noemt Armstrong “dé perfecte Tourwinnaar”, Engelse media en UCI-baas op achterste poten

WielrennenEr is heel wat controverse ontstaan rond een uitspraak van voormalig Tourwinnaar Bradley Wiggins. De Britse wielrenner noemde in zijn boek Icons, waarvan ‘The Times’ een voorpublicatie maakte, dopingzondaar Lance Armstrong “de perfecte winnaar van de Tour”. De Engelse media stonden al op hun achterste poten, en ook UCI-voorzitter David Lappartient gelooft z’n ogen niet. “Dit vind ik onaanvaardbaar.” 

49 reacties

  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Er wordt hier nogal uitvoerig geschreven over de buitenlanders die doping hebben gebruikt of nog gebruiken. En Greg dan? Is men zo zeker dat hij in Rio en de klassieker en halve klassiekers die hij gewonnen heeft niet goed gedopeerd was? Of zijn het inderdaad alleen maar buitenlanders?
  • RONNY HELSEN

    6 jaar geleden
    Walgelijk !!!
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Ze reden toen bijna allemaal met dezelfde wapens. Wie de beste begeleiding had gekoppeld aan een zeer afgemeten training schema en veel talent, kwam het verste. Armstrong is gezien die tijd de beste met ullrich, ook zonder die troep zou hij het kunnen realiseren hebben. Punt is wel dat zonder dat epo tijdperk, hij waarschijnlijk nooit zijn puur rondetalent ontdekt had.En dan is het zeer waarschijnlijk dat hij amper een grote ronde had gewonnen en een meer klassiek palmares had
  • Eduard Janssens

    6 jaar geleden
    Buiten Amstrong zijn er nog die hun Tour overwinningen zouden moeten inleveren als ze eerlijk zijn.
  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    De verklaring van Wiggins toont perfect aan hoe het er in het wielerwereldje aan toe gaat.Je zal geen enkele renner vinden die openlijk een andere zal beschuldigen van het gebruik van verboden middelen.Het is een gesloten groep die goed weet wat er gebeurd maar stijf de lippen op elkaar houd,ze denken alleen maar hoe doe ik het beter en met welke middelen.Armstrong is het grote voorbeeld omdat hij het jarenlang flikte zonder gepakt te worden!.