Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/Cultura RF

Vlaamse ziekenhuizen in slechte papieren: één op drie lijdt verlies

De 51 ziekenhuizen in Vlaanderen hebben het financieel niet makkelijk. Dat meldt De Tijd op basis van de jaarrekeningen van 2017. Vorig jaar leed één op drie ziekenhuizen verlies: het slechtste resultaat in jaren. Bovendien werd er ook minder personeel aangenomen.

61 reacties

  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Misschien als eens afgevraagd wat NIAZ en JCI kosten aan een ziekenhuis? De uren en kosten leiden tot grote frustraties van de medewerkers op de werkvloer. Wie wordt daar uiteindelijk beter van? Of anders; wie vult zijn zakken goed ermee. Managers en andere kaderleden lopen van het ene ziekenhuis naar het andere, wij zorgen voor u, zorgt u ook voor ons...
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Laat de vele directeuren ook betalen voor hun prive parking op ziekenhuis terrein ook betalen dan kunnen ze verder uitbreiden en nieuwe directeuren plaatske bezorgen ! Vraag eens uitleg aan Inge.Vervotte vriendin van geitenboer Leterm ?
  • andre van de wege

    5 jaar geleden
    vlaanderen word een povere landsgedeelte geschapen door de nva.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Toch raar dat vele ziekenhuizen bijbouwen of bouwplannen hebben!
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Het is voor die graaiende dokters nooit genoeg. Deels studeren tot hun vijfentwintigste op de kap van de belastingbetaler (specialisten nog enkele jaren langer) om vervolgens hun zakken te vullen met het geld van diezelfde belastingbetaler. Ziekenfondsen worden immers gespijsd met belastinggeld. En vanwaar die jaarlijkse 30€ om enkele regels in te typen in je dossier (als dat al gedaan wordt)?