Foto door Annie Spratt via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Annie Spratt via Unsplash

Vaak last van rugpijn? Dit zou wel eens de reden kunnen zijn

Uit onderzoek blijkt dat één Belg op vier rugpijn heeft, en naar schattig lijden meer dan 175.000 Belgen aan ernstige chronische lage rugpijn. Daar kunnen natuurlijk verschillende oorzaken voor zijn, maar mensen met een zittend beroep hebben wel meer kans op het ontwikkelen van rugklachten. Al is veel zitten zelf niet altijd het probleem. Wij leggen wat de reden is en wat je eraan kan doen.

7 reacties

  • Anita Finoulst

    5 jaar geleden
    Dit is gewoon van hard en zwaar en lang te werken. Laat oudere mensen vlugger op pensioen gaan zo heeft de jeugd werk
  • Johan De Clercq

    5 jaar geleden
    Louis, 5 stoelen voor 580€ ? Een goede ergonomie stoel kost 900 a 1200€ het stuk. Op wat zaten jullie dan vooraf? Een Ikea 41€ keuken stoel? Ergonomie kan problemen oplossen met het geschikte materiaal, niet met brol besteld door een vrekkige manager , die zichzelf geweldig vindt....( Nooit vrekkig voor zichzelf natuurlijk).
  • François Defosse

    5 jaar geleden
    En misschien is kasseien leggen ook niet goed voor de rug?
  • Louis Heyens

    5 jaar geleden
    na een (verplichte) heroriëntatie moest ik van een actieve job naar een bureaujob overschakelen. Op mijn vraag voor aangepast zitmeubilair kreeg ik vier (4) jaar lang een NJET, te duur. Tot 2 van mijn collega's (met enkele maanden verschil) een rugoperatie moesten ondergaan en de preventieadviseur aanraadde om speciale stoelen aan te schaffen. 14 dagen later waren ze er, kostprijs 580€ voor 5 stuks.
  • Joris Janssens

    5 jaar geleden
    Stretching en het trainen van je bekkenspieren helpt ook tegen bepaalde lage rugpijn.
  1. Smartwatchbandjes zitten boordevol potentieel schadelijke bacteriën: “9 op de 10 test positief”
    5

    Smartwatch­band­jes zitten boordevol potentieel schadelij­ke bacteriën: “9 op de 10 test positief”

    Draag jij regelmatig een smartwatch of fitnesstracker? Dan pas je maar beter op volgens de wetenschap. Uit een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Advances in Infectious Diseases, blijkt dat op 9 van de 10 bandjes van slimme horloges ziekteverwekkende bacteriën aanwezig waren. Maar naar welke bacteriën hebben de wetenschappers van Florida Atlantic University gekeken? Welke bandjes kwamen het slechtst uit de studie? En hoe hou je het best jouw bandje bacterievrij?
  2. “Met dit trucje achterhaal je of je goed tegen koffie kan of niet": experte scheidt 5 feiten van fabels over impact van koffie op ons lichaam
    PREMIUM

    “Met dit trucje achterhaal je of je goed tegen koffie kan of niet": experte scheidt 5 feiten van fabels over impact van koffie op ons li­chaam

    Voor 7 op de 10 Belgen kan een kop koffie in de ochtend niet ontbreken. De ene zegt de cafeïne nodig te hebben als oppepper, de andere wordt er zenuwachtig en onrustig van. Welke invloed heeft die koffie op ons lichaam? En wat doet het met onze slaap? De internationale dag van de koffie is de perfecte gelegenheid om enkele feiten van fabels te scheiden. KPNI-therapeute Florence Vanneste legt de impact van koffie op ons lichaam én onze slaap uit. “Soms word je er net slaperig van.”