© RR

Verdeler van DAF-trucks, Fiat-bestelwagens en Tatra-vrachtwagens verhuist naar Beerse

Truckland, de verdeler van onder meer DAF-trucks en bestelwagens van Fiat, verhuist dit weekend na bijna zestig jaar van de Steenweg op Zevendonk in Turnhout naar een nieuwe vestiging op de Lilsedijk in Beerse. “In Beerse kunnen we onze klanten beter bedienen”, zegt Esther Dams van Truckland.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Truckland België bestaat volgend jaar zestig jaar. Het is de enige Belgische vestiging van de Nederlandse Truckland Group. Truckland is niet alleen verdeler van DAF-trucks en Fiat-bestelwagens maar sinds enkele maanden ook van Tatra-vrachtwagens, het Tsjechische voertuigenmerk waarin DAF een participatie heeft. De groep heeft naast de Belgische uitvalsbasis in de Kempen nog tien vestigingen in Nederland en drie in Spanje.

De medewerkers van Truckland België zijn sinds vrijdag bezig met de verhuis van alle materialen van de huidige vestiging in Turnhout naar een gloednieuwe locatie op de Lilsedijk 51 in Beerse. Truckland palmt daar de voormalige garages van afvalverwerker Suez, het voormalige Sita, in.

“De vestiging in Turnhout groeide, maar bleek toch niet opgewassen tegen de tand des tijds. Daarom werd er uitgekeken naar een nieuwe locatie”, zegt Luc Serrien van DAF Trucks België. “Het voormalige terrein van Suez in Beerse gaf Truckland 1,3 hectare ruimte om aan alle eisen van DAF Trucks te voldoen. De afgelopen maanden werd heel wat geïnvesteerd in het moderniseren van de kantoorgebouwen en de bestaande garage.”

Geografische troef

De verkoop, herstelling en levering van onderdelen van DAF-trucks en van de andere merken gebeurt vanaf 5 november op het nieuwe adres in Beerse, wat geografisch gezien een belangrijke troef is. “Het werkgebied van Truckland België strekt zich uit van Arendonk tot Oostmalle en van Hoogstraten tot Kasterlee. Beerse ligt centraal”, schetst Esther Dams, communicatiemedewerker bij de Truckland Group. “Een op de drie klanten in ons werkgebied koopt een DAF-truck. Ons marktaandeel bedraagt 35% en gaat in stijgende lijn. Ik verwacht dat dit marktaandeel nog zal toenemen, omdat we op deze locatie een nog betere service kunnen leveren.”

Truckland lanceerde het voorbije jaar een campagne om meer monteurs aan te werven. Er zijn er nu in totaal 29 aan de slag.