Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

The Hobbit en vier andere tips voor een geslaagde tv-avond

The Hobbit: An Unexpected Journey.Beeld AP

Zaterdagavond betekent filmavond! Kiest u voor wat fantasy met The Hobbit of traint u liever de lachspieren met How to be single? Doe inspiratie op met onze tv-tips voor vanavond. 

The Hobbit: An Unexpected Journey

De hobbit Bilbo begint, samen met tovenaar Gandalf en dertien dwergen, aan een epische queeste om het verloren dwergkoninkrijk Erebor terug te winnen van de vreselijke draak Smaug. Hun zoektocht voert hen langs woeste landschappen en verraderlijk terrein dat wemelt van de aardmannen, orks en dodelijke wargen, alsook een mysterieus en sinister wezen dat luistert naar de naam Necromancer.

Om 19.50 uur op VIER. 

How to be Single

Alice is een jonge vrouw die in New York City op zoek gaat naar de liefde, maar die moeilijk kan vinden. Ze besluit daarom om de wereld te verkennen.

Om 20.25 uur op VIJF.

Nothing to lose

Wanneer reclameman Nick Beam op een dag wat vroeger thuiskomt van zijn werk, betrapt hij zijn vrouw met zijn baas in bed. Nick springt in zijn wagen en rijdt doelloos rond door de straten van Los Angeles. Onderweg stapt er iemand bij hem in de auto die hem wil beroven, T. Paul. Dit gaat echter niet zoals de overvaller gedacht had.

Om 20.40 uur op CAZ. 

Cry Freedom

In de jaren 70 volgt de blanke, liberale journalist Donald Woods de activiteiten van Stephen Biko, een vrijheidsstrijder die tegen het apartheidsregime in Afrika vecht. Woods en Biko worden vrienden, maar dan wordt Biko vermoord. Woods wil Biko’s verhaal wereldkundig maken, maar daarvoor moet hij eerst Zuid-Afrika zien te ontvluchten.

Om 23.25 uur op VTM. 

Les saveurs du palais

Parijs, jaren 80. Hortense Laborie, een vermaarde chef-kok uit de Périgord, wordt tot haar en ieders verbazing aangeworven als privékok van de Franse president. Ze wordt niet bepaald warm onthaald door haar jaloerse collega’s. Maar Hortense laat zich niet afschrikken en de president weet de kwaliteit en authenticiteit van haar bereidingen algauw te waarderen.

Om 23.50 uur op Canvas.