.
Volledig scherm
. © VTM Nieuws

Winkeliers willen dieven zelf boetes geven

Het aantal winkeldiefstallen geverbaliseerd door de politie in ons land is in 2017 licht gedaald. In totaal werden 21.096 diefstallen vastgesteld. Dat is twee procent minder dan in 2016. Maar het werkelijke aantal ligt veel hoger, omdat vier op de tien zelfstandigen winkeldiefstallen niet aangeven. Winkeliers vragen dan ook dat ze dringend zelf mogen beboeten.

57 reacties

  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    als iedereen begint zelf sherif te spelen is het hek van de dam.nva droomt hier wel van ; alles naar de prive.
  • Gilbert De Meyer

    5 jaar geleden
    Eigelijk hebben ze gelijk maar dan moet het geld gebruikt worden om alles goedkoper te maken want diefstal zit nu eenmaal in de prijjs inbegrepen dus betaald uiteindelijk de klant het en niet vde winkelier maar als ze nu die meer prijs eens gebruiken om security mensen te laten werken twee vliegen in 1 klap diefstal zal verminderen en de dief zal gesnapt worden plus werkgelegenheid
  • Merel De Groote

    5 jaar geleden
    Weer wat zwart geld voor die "arme" kleine zelfstandigen die onder de armoedegrens zitten volgens wat hun boekhoud(st)er opgeven.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Op voorwaarde dat het omgekeerde geldt als de winkelier je ten onrechte als dief behandelt. Dan krijg je 180 euro. Zijn ze dan nog akkoord.
  • Mathieu Peeters

    5 jaar geleden
    En wat gebeurt er dan met dat boetegeld? Zelf in hun eigen zakken steken en zo nog veel meer zwart geld bekomen zeker. Denkt dat soort niet verder na dan hunneus lang is, of moet ik zeggen niet verder dan het systeem eigen zakken eerst?