© smb

Kevin Oris smeert Lierse Kempenzonen eerste thuisnederlaag aan

Het debuut van het trainersduo De Herdt-Spaenhoven bij Lierse Kempenzonen verliep zaterdagavond allesbehalve naar wens. Op het eigen Lisp liepen de Pallieters een 0-2 nederlaag op tegen Thes Sport. Kevin Oris was met twee goals de beul van dienst in Lier.

kugu

De tandem De Herdt-Spaenhoven werd bij zijn debuut geconfronteerd met de schorsingen van Bo Geens en Simon Vermeiren, terwijl ook de geblesseerde Toon Janssen evenmin tijdig opgelapt raakte. Nauwelijks drie dagen had het kersverse trainersduo de tijd gehad om één en ander in elkaar te knutselen, maar veel beterschap vertoonde Lierse Kempenzonen onder zijn nieuwe sportieve vleugels nog niet.

Meteen achter

De match was amper op gang gefloten of de thuisploeg keek al tegen een achterstand aan. Kevin Oris werd in de Lierse zestienmeter aangespeeld, kreeg alle tijd en ruimte en knalde via de paal in de korte hoek. Amper twee minuten later ging het alarm alweer af in de grote rechthoek, maar kon Vits erger voorkomen. De doublure van Bo Geens werd nauwelijks rust gegund en moest ook nog een schot van Jeunen van op zo’n 40 meter van onder de lat in hoekschop duwen.

Uitstel echter, want nog voor de twintigste minuut was ingegaan had Thes Sport een dubbele voorsprong beet. Daar ging een mooie aanval aan vooraf, waarbij opnieuw Oris in de rol van afwerker kroop. De leider op rozen, Lierse Kempenzonen op de dool. Pas met de rust in zicht ging er wat dreiging uit van de Pallieters, maar Boulaouali besloot op Brughmans.

Opflakkering

Meteen na rust flirtte diezelfde Boulaouali opnieuw met de aansluitingstreffer, maar op voorzet van Molenberghs knikte hij net naast. Wat later schoot ook Kuijlaars voorlangs. Maar veel meer ving Lierse Kempenzonen niet aan met het leer dat hen door Thes Sport in de schoot werd geworpen. Het waren de zeldzame momenten van opflakkering bij een thuisploeg die een schrijnend gebrek aan vertrouwen, creativiteit en initiatief vertoonde.

Lierse probeerde wel, maar het bleef onmachtig. Negen minuten van het einde had Bastiaens nog wel een spannende slotfase op de slof liggen, maar hij besloot van dichtbij driest hoog over. Tekenend voor de match van de Pallieters, die een eerste thuisverlies niet meer wisten te ontlopen. Met 14 op 30 en amper één zege in zijn jongste zes wedstrijden hebben Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt flink wat werk op de plank liggen.

LIERSE KEMPENZONEN: Vits, Van der Veken (30’ Molenberghs), Wils, Bastiaens, Schops, Nelissen (73’ Boujouh), Sols (69’ Meeus), Buyens, Da Silva, Boulaouali, Kuijlaars.

THES SPORT: Brughmans, Spruyt, Christiaens, Vanaken, Hulsmans, Battista, Moutawakli (73’ Reykers), Deferm, Jeunen (91’ Brouwers), Stefani (86’ Van Aerschot), Oris.

DOELPUNTEN: 6’ Oris 0-1, 19’ Oris 0-2

GELE KAARTEN: 54’ Jeunen, 81’ Nelissen.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Brinckman.

TOESCHOUWERS: 4.200.