COMMENTAAR. Hopen op beterschap bij Beerschot Wilrijk

Nog één wedstrijd en de eerste periode zit erop voor Beerschot Wilrijk. Vorig jaar versierden de Kielse Ratten in die eerste periode meteen dat felbegeerde ticket voor de promotiefinales, dit jaar liepen ze eigenlijk vanaf de eerste speeldag al achter de feiten aan. Hoe komt dat? Wij vonden twee belangrijke oorzaken voor de ‘mindere’ resultaten in de voorbije eerste periode: een onervaren nieuwe spelerskern én een belabberde uitbalans.

Koen Frans

De voltallige technische staf zei het al tijdens de voorbereiding en blijft er ook nu nog altijd op hameren: het is niet eenvoudig om meer dan een dozijn nieuwe spelers in te passen in de sterke vriendengroep die al meerdere jaren samenspeelt op ’t Kiel. De aanpassing van enkele potentiële nieuwe smaakmakers verliep moeizamer dan verwacht. Tarik Tissoudali, Jorn Vancamp en Marius Noubissi toonden de voorbije weken weliswaar dat er beterschap op komst is. Dante Vanzeir begon dan weer furieus aan de competitie, maar kende een kleine terugval. Van sommige nieuwkomers hebben we nog maar weinig gezien. Anderen kregen wel hun kans, maar vielen behoorlijk door de mand. Met de terugkomst van rechtsback Emeric Dudouit, verdedigende middenvelder Tom Pietermaat en flankaanvaller Fessou Placca kan Beerschot Wilrijk na de winterstop in elke linie opnieuw een mogelijke basispion recupereren. De Beerschotsupporter leeft dus op hoop.

© BELGA

Tweede grote mankement dit seizoen: de trieste uitbalans. Beerschot Wilrijk won amper één keer op verplaatsing: 1-2 in Westerlo. Het speelde ook twee keer gelijk en verloor drie keer. Vrijdag spelen de Mannekes op Lommel hun laatste uitwedstrijd van de eerste periode. De slechte resultaten in de uitwedstrijden staan in schril contrast met de sterke thuisreputatie. Vijf van de zeven tegenstanders in 1B werden in het Olympisch Stadion over de knie gelegd. Vijf zeges in zeven thuiswedstrijden, dat is beter dan Union en (voorlopig) even goed als KV Mechelen. Het is dus vooral buitenshuis dat het misloopt voor Vreven & co. Ook op dat vlak is het hopen op beterschap.

MEER OVER K. Beerschot V.A.