Amerikaans president Donald Trump
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump © AP

VIDEO. 2 jaar president: dit waren Trumps hoogtepunten

Twee jaar geleden werd Donald Trump verkozen als president van de Verenigde Staten. Voor zijn campagne deed hij grote beloftes, zoals een muur bouwen op de grens met Mexico en Obamacare afschaffen. Daarin is hij niet geslaagd, maar op buitenlands vlak liet hij zich wel opmerken. Zo was er de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

14 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Nogal magertjes, die "hoogtepunten"....
  • Nicole Gloden

    5 jaar geleden
    Zijn dat hoogtepunten? De ontmoeting met de Noord-Koreaanse dictator was een flop van jewelste. Trump heeft alleen maar toegevingen gedaan en er half-vage nooit uitgevoerde beloftes voor inde plassts gekregen.. The art of the deal, laat me niet lachen...
  • Lode Verpoorten

    5 jaar geleden
    Trump is een klassebak die niet de erkenning krijgt die hij verdient. Het is erg jammer dat m'n tegenwoordig zelf op onderzoek uit moet om de waarheid te achterhalen. De journalistiek dezer dagen is van een erg laag niveau en ik heb niet de indruk dat hier snel verbetering in zal komen.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Jullie denken toch niet echt dat Noord-Korea hun nucleair arsenaal hebben afgebouwd? En dan nog omdat Trump wat harde taal heeft laten horen? Komaan zeg, de Kim-dynasty heeft dat al talloze keren beloofd en nooit gedaan. Die beloven dat alleen maar om de economische sancties die ze opgelegd krijgen te versoepelen. Ondertussen moet Trump weeral militaire machtsontplooiing tonen samen met Zuid-Korea omdat er geen meter vooruitgang is geboekt.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    De handelsbalans met China herstellen? Een rare uitdrukking om een handelsoorlog mee te bedoelen. De nucleaire dreiging van Noord Korea vermindert? Daarmee dat ze hun nucleair programma weer willen opstarten. Koude oorlog met Rusland vermindert? De relatie tussen de twee landen zijn nu slechter dan tijdens de koude oorlog, aldus oppertwitter Trump himself.