© AFP

Buitenlandse Zaken: “Toeristen, respecteer Thaise rouwperiode”

De FOD Buitenlandse Zaken roept Belgische toeristen op om de Thaise rouwperiode, na de dood van koning Bhumibol, te respecteren. “We verplichten niemand om ook zwarte kledij te dragen, maar iedereen moet wel zijn gezond verstand gebruiken.”

tj

Na het overlijden van koning Bhumibol heeft Thailand een jaar van rouw afgekondigd. Vlaggen hangen 30 dagen halfstok en aan de bevolking wordt gevraagd om “vreugdevolle” events te mijden. Daarnaast vraagt de Thaise overheid haar bevolking ook om zwarte kledij te dragen.

Fod Buitenlandse Zaken raadt ook de Belgische toeristen aan om die periode van rouw te respecteren en op de hoogte te blijven via lokale media. “Zwarte kledij verplichten is misschien wat overdreven, maar we vragen wel om misplaatse opmerkingen of handelingen te vermijden”, zegt adjunct-woordvoerder Michael Mareel. “De toeristen in Thailand moeten zich er goed bewust van zijn dat de dood van koning Bhumibol in Thailand erg gevoelig ligt. Heel uitbundig foto’s nemen tussen de rouwenden is dan ook ongepast. Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen wat kan en niet kan, maar iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken.”

Mensen die in Thailand de koninklijke familie beledigen, riskeren vijftien jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer