De zevenjarige ondervoede Amal Hussein wordt in augustus gewogen in Jemen. Vorige week werd bekend dat het meisje, dat door een foto in de New York het icoon voor alle hongerende kinderen in Jemen werd, gestorven is.
Volledig scherm
De zevenjarige ondervoede Amal Hussein wordt in augustus gewogen in Jemen. Vorige week werd bekend dat het meisje, dat door een foto in de New York het icoon voor alle hongerende kinderen in Jemen werd, gestorven is. © AP

Groot-Brittannië wil dat VN-Veiligheidsraad ingrijpt in Jemen

Groot-Brittannië heeft vandaag een oproep gelanceerd opdat de VN-Veiligheidsraad zou tussenbeide komen om een einde te maken aan de oorlog in Jemen. Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, is het moment gekomen "voor een politieke oplossing".

12 reacties

  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Groot Exittanië....de grootste afwezige bij alle humanitaire rampen sinds WO2, gaat het weer eens zeggen zie.Volgens hen gaat een organisatie waarvoor ze hun eigen bijdragen steeds zo veel mogelijk geminimaliseerd hebben en die mede daardoor nauwelijks nog relevantie heeft, het weer gaan oplossen. Vraag vooral niet te veel aan hen.Wedden dat ze ondertussen goeie zaken doen met de Saoudi's???
  • Klara De Smet

    5 jaar geleden
    VN en Saoedische prins in dialoog over oorlogskinderen in Jemen. 23 juni 2016 07u02 Bron: Belga. Het is geen recent probleem, dat is duidelijk. Waarom is er nog steeds geen oplossing?
  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    Zolang Iran en de Saoudis blijven oorlog stoken zal er geen vrede komen in de regio. Dit is de ergste vorm van burgeroorlog, en dan liefst uitgevochten buiten de eigen grenzen!
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    De VN zal het nu te druk hebben met de zwarte piet-problemen op te lossen. Zij hebben momenteel geen tijd voor deze banaliteiten. En Gerreke, leveren al die andere landen (zoals België) ook geen wapens aan de saoudi's ?
  • Dave Driesen

    5 jaar geleden
    Dit wil ik nu echt niet snappen; waarom moet dit gebeuren?????!!!!!!