Minister van Financiën Johan Van Overtveldt verwacht dat de regularisatie-aanvragen nog zullen stijgen.
Volledig scherm
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt verwacht dat de regularisatie-aanvragen nog zullen stijgen. © ANP XTRA

Belg blijft massaal zwart geld regulariseren

De Belg blijft massaal zwart geld "witten". Tot 25 oktober van dit jaar werden 1.674 amnestie-aanvragen ingediend, goed voor een bedrag van iets meer dan een miljard euro. Dat schrijft De Standaard vandaag. Na twaalf jaar regulariseren, blijft er dus nog altijd zwart geld boven komen.

100 reacties

  • Hugo Van Haevre

    5 jaar geleden
    Iedere Belg gelijk voor de wet maken ze ons toch wijs,eerst jarenlang gevetpot en nu amnestie en met en schijntje komen ze er van af, en wij zullen wel tot ons 67 werken voor een armoede pensiontje
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Christian Alex, met zwart geld in de vorm van bankbiljetten of goud aangekocht met zwart geld, kun je alle kanten uit als je het wilt weg geven (of zelf opgebruiken). Het enige dat de begunstigde niet mag doen als het om grote bedragen gaat is: 1. De gekregen biljetten op een rekening zetten. - 2. Het gekregen goud in een keer verkopen. - Als de begunstigde er met mondjesmaat levenslang gebruik van maakt blijf je onder de radar van de fiscus.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Dank u mijnheer de wever ,dank u wel , wat een geluk dat er tenminste nog één partij is die ons zwart werk in het verleden niet afkeurt .
  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    dat zal wel niet van arbeiders zijn maar van dikke mannen ,die gastjes in Brussel denk ik,alle ben ik zeker ,dat zijn de eerste die ze zouden moeten controleren,wat gaat er dan bovenkomen,maar dat wisten we al dat ze in de panama papers zaten,
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Ze moeten eens bij de vastgoedmakelaars langsgaan. '10 procent moet je zo betalen, dat komt niet op de aankoopakte'. Zo zijn er nog meer.