© pol de wilde-corelio

Welke Limburgse cinema is de goedkoopste?

Vrijdagavond betekent voor velen een uitstapje naar de cinema, zeker nu het steeds slechter weer wordt. Maar wat kost dat tegenwoordig? Wij kozen een film, Bridget Jones’s Baby, en vergeleken de prijzen van cinema’s in Limburg en omstreken.

neac

Kinepolis is zonder twijfel de duurste cinema van onze provincie. Voor een ticketje in Kinepolis Hasselt betaal je 10,35 euro. Opvallend is wel dat de tickets in de Hasseltse vestiging 30 cent goedkoper zijn dan in de rest van Vlaanderen. In Brussel, Leuven, Antwerpen en Oostende betaal je 10,65 euro. “Wij houden rekening met de lokale marktsituatie. Onder meer de concurrentie en de koopkracht van de mensen wordt daarbij in rekening gebracht. Daardoor kunnen er dus minimale verschillen optreden”, legt Anneleen Van Troos van Kinepolis uit.

Kinepolis blijft met verre voorsprong wel de duurste cinema. Volgens Van Troos is dat perfect te begrijpen. “Wij hebben een uniek bioscoopconcept. Er wordt bij ons volop ingezet op beleving, we investeren in de nieuwste technologieën om zo het beste beeld en geluid te hebben en zoveel meer. Zoals onze CEO altijd zegt: ‘we willen niet de goedkoopste zijn, maar wel de beste’.”

Kleinste zijn de goedkoopste

Alle andere Limburgse cinema’s zijn minstens twee euro goedkoper dan Kinepolis. Bij Utopolis Lommel betaal je 8,50 euro, bij Euroscoop in Genk, Lanaken, Maasmechelen of Maastricht is het 8 euro.

De goedkoopste cinema’s zijn de kleine filmzaaltjes. Roxy Theater in Koersel rekent 7 euro per ticket, bij Cameo in Sint-Truiden moet je zelfs maar 6 euro betalen. Hetzelfde bedrag wordt gevraagd bij Walkino in Bree.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer