Brian Kemp is verantwoordelijk voor de verkiezingen in de staat Georgia, maar hoopt er tegelijkertijd gouverneur te kunnen worden.
Volledig scherm
Brian Kemp is verantwoordelijk voor de verkiezingen in de staat Georgia, maar hoopt er tegelijkertijd gouverneur te kunnen worden. © AP

Republikeinse gouverneurskandidaat Georgia opent twee dagen voor verkiezingen plots onderzoek naar Democraten wegens “cybercrimes”

Brian Kemp, minister van Binnenlandse Zaken in de Amerikaanse staat Georgia en Republikeins kandidaat voor de post van gouverneur bij de verkiezingen morgen, heeft een onderzoek geopend naar de Democraten. Hij beschuldigt de tegenpartij ervan geprobeerd te hebben het elektronische registratiesysteem voor de verkiezingen te hacken. Bewijs levert Kemp niet.

5 reacties

  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Dit gaat een compleet averechts effect hebben . In andere staten gaat dat juist mensen tegen de republikeinen opzetten . Van de meeste beweringen die ik hier zie met natuurlijk Fons op kop klopt geen fluit . Het zijn enkel theorieën van ultra rechtse nieuwssites die echt overal spoken zien .Wacht maar tot na 6 November en kijk dan eens wat er nog overschiet van die grote vluchtelingen invasies .
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Mijnheer Vansteenkiste, elke Amerikaanse staatsburger zal mogen stemmen. Ook de minder begoede Amerikaan (waarvan u ten onrechte denkt dat die allemaal voor de Democrats zullen stemmen). Wat de Republicans willen voorkomen, is dat illegale buitenlanders kunnen stemmen. Zoals gebeurd is in 2016, toen de Democrats massaal illegalen registreerden als kiezer: met hun rijbewijs als ID.
  • serge vansteenkiste

    5 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk dat een land zoals de VS aanzien als een beschaafd land verkiezingen kan manipuleren door kiezers te weigeren en stembureaus te sluiten om de niet begoede Amerikaan te verhinderen zijn stem uit te brengen, kan men daar nu echt niet meer normaal doen ze zijn daar goed aan het flippen.
  • francois ruys

    5 jaar geleden
    Net zoals een week voor de midterms ineens 7500 man onderweg is naar amerika.naar de zogezegde hitler.allemaal spelletjes vd democraten .
  • Tom Haezebrouck

    5 jaar geleden
    Een koekje van eigen deeg noemen ze dit want de democraten doen dit constant. namelijk iedereen beschuldigen zonder bewijzen.