REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

1.400 Britse topadvocaten pleiten in brief aan Theresa May voor tweede brexitreferendum

Democratie is niet iets dat “bevroren in de tijd” ligt. Dat zeggen 1.400 Britse topadvocaten die premier Theresa May aansporen om het volk een tweede opinie te vragen over de brexit. Ze beweren dat het parlement niet méér gebonden is door de stemming in 2016 dan door het referendum in 1975 dat Groot-Brittannië destijds wél in de EU hield. Al zeker niet als de geldigheid ervan ter discussie staat, klinkt het.

26 reacties

  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    het is nochtans heel simpel : de Britten werden compleet voorgelogen wat de Brexit hen allemaal ten goede zou komen. De aanstokers ala Farage zijn een beetje later gewoon met de noorderzon vertrokken, en laten de hete kastanjes door anderen uit het vuur halen. En ik snap al helemaal niet waarom een meerderheid vanaf 50,1% bindend kan genoemd worden. Dat kan je gewoonweg géén meerderheid noemen.
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Als het u niet uitkomt dan maar een tweede referendum, zo werkt dat niet. Het volk heeft gekozen en dat moet gerespecteerd worden.
  • André Ducournau

    5 jaar geleden
    John Ulmer, het tweede referendum was om uit de EU te stappen. Er was namelijk een eerste referendum waarbij Britten beslisten om erin te stappen. Het zijn dus, volgens uw redenering, de voorstanders van de Brexit die de democratie hebben verkracht. Eens een beslissing is genomen in een democratie is ze in steen gebeiteld en kan ze nimmer of nooit worden veranderd. Of wat bedoelt u nu eigenlijk?
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Ze zouden over heel de EU zulk een referendum moeten organiseren, we zouden nog al staan kijken van het resultaat.
  • Gunther Franken

    5 jaar geleden
    Tja, sommigen willen zich niet houden aan de mening van het volk. Dat zou hen slecht uitkomen. Ze doen er alles aan om hun wil door te duwen.
  1. Rusland zegt dat het bewijs heeft voor Oekraïense betrokkenheid bij terreuraanslag in Moskou, Witte Huis noemt dat “onzin”
    29

    Rusland zegt dat het bewijs heeft voor Oekraïense betrokken­heid bij terreuraan­slag in Moskou, Witte Huis noemt dat “onzin”

    Rusland zegt dat het bewijs heeft voor de betrokkenheid van Oekraïne bij de terreuraanslag in Moskou van vrijdag. Daarbij kwamen meer dan 140 mensen om. Volgens de Onderzoekscommissie van de Russische Federatie zouden de daders “aanzienlijke hoeveelheden geld en cryptomunten” ontvangen hebben van “Oekraïense nationalisten”. Het Witte Huis heeft deze beschuldiging van Rusland meteen afgedaan als “onzin” en “propaganda”.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importregels voor Oekraïense landbouw

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importre­gels voor Oekraïense landbouw

    Verschillende mensen in de inner circle van de Russische president Vladimir Poetin geloven niet dat er een link is tussen de aanslag in Moskou en Oekraïne. Dat schrijft het Amerikaanse persbureau ‘Bloomberg’ op basis van verschillende bronnen. Oekraïne meldde vandaag verder dat het opnieuw een schip geraakt heeft van de Russische Zwart Zeevloot. Zelf kreeg het gisteren luchtaanvallen op Kiev te verwerken en daarbij vielen zeker tien gewonden, meldt burgemeester Vitali Klitsjko. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.