Stoot deze gepimpte steak friet de klassieke versie van de troon?
Aangeboden door LidlEen stevige biefstuk met frietjes gaat er bij ons, Belgen, altijd in. Maar zin in iets verfijnders of iets nieuws? Dan kan tagliata met steppegras en aioli een waardige vervanger zijn.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 rumsteaks
4 bloemige aardappelen
1 sjalot, in ringen
20 g Parmigiano Reggiano, geraspt
1 el peterselie, fijngehakt
80 g rucola
olijfolie
peper en zout
Voor de aioli:
3 teentjes knoflook, geperst
1 eidooier
100 ml olijfolie
3 el mayonaise
Zo maak je het:
1. Voeg de look samen met de eidooier en de olijfolie onder de mayonaise en meng goed. Zet koel.
2. Schil de aardappelen en snijd in fijne plakjes. Snijd de plakjes nog eens verder in smalle reepjes (= steppegras). Spoel de aardappelen onder koud stromend water en dep goed droog.
3. Kruid de steaks met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Grill ze 4 à 5 minuten langs elke kant. Hussel de rucola met het sjalotje, een scheutje olijfolie, peper en zout.
4. Bak het steppegras goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en de peterselie. Snijd de steaks in plakjes, verdeel ze over de borden en werk af met de rucola. Geef er het steppegras en de aioli bij.
Mag het nog iets anders zijn? Probeer dan onze everzwijnsteak!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
-
Lidl
Extra lang lunchen: herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Lidl
Til je hotdog naar een hoger niveau, met witte pens en een fris appel-komkommerslaatje
Fan van Amerikaans fastfood? We get it! Niets zo smakelijk dan een worstje tussen een kraakvers broodje. Maar een gewone hotdog krijgt plots het allure van een driesterrensnack, door te kiezen voor witte pens en hem te serveren met een fris appel-komkommerslaatje en een verrassende dressing. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Lidl
Mosselen met frietjes? Ga deze zomer eens voor een pikantere versie
Ja, mosselen mag je tijdens de week, maar ook in het weekend eten! En voor wie zich liever niet waagt aan flauwe mopjes, kan zich vanavond uitleven in de keuken. In een kruidige maaltijdsoep geef je mosselen een spicy toets. Het anijsaroma van venkel en de krokante baguette zorgen voor een instant vakantiegevoel. -
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
9 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMiguel Leboucq
Jos Indigne
Dirk Dierckx
philippe Schoonheere
jim choose