Cabinepersoneel en piloten van Ryanair op vliegveld Eindhoven tijdens de staking.
Volledig scherm
Cabinepersoneel en piloten van Ryanair op vliegveld Eindhoven tijdens de staking. © ANP

Ryanair-basis Eindhoven vanaf vandaag gesloten: 16 medewerkers ontslagen, piloten “bereidwillig thuis”

Ryanair heeft zestien van de 98 cabinemedewerkers die vanaf luchthaven Eindhoven werkten, ontslagen. Ruim dertig medewerkers hebben onder protest ingestemd met de “vrijwillige” overplaatsing en nog eens zestien medewerkers hebben zelf aangegeven niet voor Ryanair te willen werken. Dat bevestigde vakbond FNV Luchtvaart. De zestien piloten die door Ryanair voor het blok zijn gezet, zitten momenteel volgens pilotenvakbond VNV "bereidwillig thuis". 

13 reacties

  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    De enige schuldigen zijn de EU en de nationale regeringen: een bedrijf betaalt zich blauw aan personeelskosten. Van deze gigantische bedragen komt slechts gemiddeld 25% bij de werknemer terecht. Gemiddeld 75% gaat, op allerlei manieren, naar de regeringen allerhande. Gevolg: niemand tevreden, de werknemer verdient te weinig, de werkgever betaalt teveel.
  • Jef Van De Plas

    5 jaar geleden
    Boycot Ryanair toch gewoon.als je een beetje zoekt zijn er mogelijkheden zat om ergens naar toe te vliegen.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Leg maar de schuld bij de gek van Ryanair. Wie goedkoop vliegt doet het op de kosten en miserie van de werknemers. Schaam jullie. De tijd van slaven is hopelijk voorbij.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Als de vakbonden op alle basissen staken en als reactie sluit Ryanair ze is het ook gedaan met Ryanair. Dan heeft de topman wat hij wil nl. geen lastig personeel, geen lastige klanten en geen overheden waar hij mee moet onderhandelen.
  • Bene Devos

    5 jaar geleden
    Hoe onnozel kun je zijn om dit op de vakbonden te steken? Steek het op de uitzuiger van Ryanair. En op een gegeven moment ben je beter af zonder job dan mèt! De spiraal naar omlaag ,daar komt een einde aan. Kan hij niet overleven misschien met zijn dumpingprijzen? Vraag wat meer voor een ticket op een normale manier den betaal en respecteer je piloten!