© rr

Tot acht jaar cel gevorderd voor broers die ex van zus “lesje wilden leren”

Het openbaar ministerie heeft maandag respectievelijk acht en drie jaar cel gevorderd voor de broers Noureddine (29) en Samir C. (30), die vervolgd worden voor de moordpoging op de ex-vriend van hun jongere zus. Het slachtoffer werd van een balkon geduwd, moest slagen en schoppen incasseren en werd dan ook nog eens in het been gestoken.

Slachtoffer Elias R. (27) lag op 14 februari 2018 te slapen in zijn studio aan de Kruishofstraat in Wilrijk, toen de benedendeur werd ingetrapt. Niet veel later werd er ook tegen zijn voordeur geschopt. Elias R. zag door een spleet Noureddine C. staan, met een mes. Hij schoof zijn bed voor de deur, vluchtte naar het balkon en klom over de balustrade.

De deur begaf het en hij zag C. op zich afkomen. De beklaagde maakte steekbewegingen met het mes en duwde hem vanop de eerste verdieping naar beneden. Noureddine C. liep vervolgens naar buiten en begon Elias R., die weerloos op de grond lag, te slaan en te schoppen. Hij stak hem ook met het mes in het been.

Intussen was Samir C. met zijn wagen ter plaatse gekomen. Volgens getuigen had ook hij het slachtoffer geslagen en getrapt. De beklaagden staakten hun aanval, toen ze merkten dat ze bekijks hadden, en reden weg.

Angstaanjagend

“De feiten zijn angstaanjagend. De beklaagden menen dat hun optreden gerechtvaardigd was, omdat het slachtoffer hun zusje met de dood bedreigd had, na het stuklopen van hun relatie”, zei procureur Maarten Sobrie.

Noureddine C. gaf toe dat hij tegen de deur had getrapt, maar ontkende dat hij in de studio was geweest en het slachtoffer van het balkon had geduwd. De getuige die hem dat zag doen, liegt volgens hem. Hij ontkende ook dat hij Elias R. had gestoken en gaf enkel de slagen toe.

Samir C. verklaarde dat hij enkel naar de Kruishofstraat was gereden om zijn broer voor stommiteiten te behoeden. Hij had het slachtoffer naar eigen zeggen niet aangeraakt. Beide broers vroegen de vrijspraak.

Vonnis op 19 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER