AP
Volledig scherm
© AP

VS keurt pijnstiller goed die 1.000 keer sterker is dan morfine

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een snelwerkende pijnstiller goedgekeurd die tien keer straffer is dan fentanyl en maar liefst duizend keer krachtiger dan morfine. Vorige maand nog riep een senator op om de zware medicatie te weigeren.

17 reacties

  • asli ugurlu

    5 jaar geleden
    1000keer sterker dan morfine?overdrijven ze daar niet een beetje VEEL??
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Dus de nieuwe drug Fentanyl wordt ook al vervangen, straffer, dus nog kleiner in volume om dezelfde aantallen mensen afhankelijk te maken. Steeds goed bedoeld maar zoals steeds eerst getest op de zwarte markt?
  • Patje Staelens

    5 jaar geleden
    ik ben zelf chronisch pijn patient en neem dagelijks morfine om iedere dag gewoon te kunnen doorkomen … en ik denk dat dit middel voor sommige gevallen zeer nuttig kan zijn denk maar aan zwaar verbrande mensen of zo … en bij misbruik zijn er inderdaad bijwerkingen maar dat is ook bij andere medicatie zo … het middel niet op de markt brengen omdat verslaafden er mogelijk zouden misbruik van maken is dan ook niet nodig ….
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Niemand hoeft te leven met pijn als er de middelen ervoor bestaan en diegene die het allemaal wel beter weten en vrij dom opmerkingen maken kunnen alleen hopen dat ze nooit met chronische pijnen geconfronteerd worden.Door goede pijnstillers te nemen is de levenskwaliteit een stuk aangenamer.
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    Gelukkig is de dood maar een bijwerking....