© if

Leden motorbende veroordeeld voor afpersen van ex-lid

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee leden van motorbende No Surrender veroordeeld voor het afpersen van een frituuruitbater die uit de club was gestapt. Donald M. (34) kreeg twee jaar cel, waarvan een jaar effectief. Rodriguez C. (30) vliegt twintig maanden achter de tralies.

De beklaagden waren op 27 juni 2017 de frituur van het slachtoffer in Antwerpen binnengestapt. Hij moest twee documenten ondertekenen: het ene verplichtte hem om 2.000 euro te betalen, het andere verbood hem om nog contact te hebben met leden van No Surrender. Voor ze vertrokken, trakteerde Donald M. de friturist nog op enkele vuistslagen. Het slachtoffer hield er een gebroken jukbeen en oogkas aan over.

Donald M. ontkende dat de feiten iets met de motorclub te maken hadden en beweerde dat de frituuruitbater hem nog geld moest. Beide beklaagden zijn al bekend bij het gerecht. Donald M. kreeg al twee keer een probatie-opschorting. Rodriguez C. werd al veroordeeld tot 37 maanden cel voor inbreuken op de drugswet, tot twee jaar cel voor inbreuken op de wapenwet en tot nog eens zes maanden cel voor heling.

Het slachtoffer kreeg bijna 2.100 euro aan schadevergoeding toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER