thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Vlaanderen en Nederland gaan samenwerken in strijd tegen lerarentekort

Vlaanderen en Nederland gaan in een werkgroep samen bekijken hoe ze het lerarentekort kunnen aanpakken. Dat tekort is zowel in Vlaanderen als in Nederland een probleem. De gezamenlijke strijd tegen het lerarentekort is één van de concrete afspraken die gemaakt zijn op de Nederlands-Vlaamse top in het Nederlandse Middelburg. 

19 reacties

  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    Er zijn veel gepensioneerden die inspringen. Maar dat komt doordat ze veel minder administratie moeten doen en vergaderingen niet moeten bijwonen. Even nadenken nu en je hebt geen tekorten meer aan leraars.
  • Louis Heyens

    5 jaar geleden
    gevolg: binnenkort moeten de kinderen een inkomticket kopen om in de refter de "bokes" mogen op te eten en met dat geld zullen ze dan reclame maken voor de digitale werkmiddelen (tablet, laptop, ...) Er bestaat toch zoiets als "knelpuntberoepen" ... dus men wist het al zeer lang dat het een probleem zou worden, waarom dan pas ingrijpen als zowel de KOE als het KALF al VERDRONKEN zijn.
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Wat is er nu aantrekkelijk aan leraar zijn? Pubers die je het bloed van onder je nagels halen. Desinteresse in wat je verteld. Ouders die je de wacht aan komen zeggen.
  • Alain Catry

    5 jaar geleden
    Kunnen ze geen beroep doen in het zuiden van "ons" land ?
  • J Ada

    5 jaar geleden
    Ontsla Crevits en zet iemand bekwaam aan de top. Schaf het m-decreet af! Geef de scholen veel meer uren voor ondersteunend personeel zoals de Zorg-juffen en de ICT-co's. Schaf alle godsdienstlessen af en geef extra lessen lichamelijke opvoeding of ICT in de plaats...