© VIER

Julie Colpaert had bijzonder oordeel klaar over strafpleiter Omar Souidi in ‘De Slimste Mens’

Slecht nieuws voor Julie Colpaert vanavond. Boris Van Severen bleek haar opnieuw de baas te zijn waardoor ze samen met nieuwkomer Omar Souidi het finalespel moet spelen. Een finalespel waarbij ze genekt wordt door de gestapo.

De winnaar van vanavond: acteur Boris Van Severen. Hij speelde opnieuw sterk, won voor de tweede keer op rij en is met drie deelnames zeker van een plaats in de finaleweken.

De verliezer:Julie Colpaert. Ze voelde zich als een vis in het water in de afdeling sterke dranken, maar na twaalf afleveringen begon de vermoeidheid te wegen. Het scheelde niet veel, maar advocaat Omar Souidi kon de VTM-journaliste naar huis spelen met vier trefwoorden over ‘Gestapo’.

Achteraf vertelde Julie Gilles Van Bouwel dat het aan de vermoeidheid lag: “Ik was minder alert.” Ze kan echter op beide oren slapen, tijdens de finaleweek zal ze met haar twaalf overwinningen zeker opnieuw mogen aantreden.

De nieuwkomer van morgen:Brigitte Kaandorp (56), de geweldige Nederlandse cabaretière die het leven zo “heel erg zwaar” vindt.

De beste quotes:

Erik Van Looy tegen Omar Souidi: “Je achternaam, is dat Swiedie of Swietie?” Omar Souidi: “Sommigen noemen mij Sweetie, maar dat is niet in de rechtszaal.”

Erik Van Looy ­tegen Souidi: “Jij bent de eerste advocaat die meedoet. Hoe zou dat komen? Hebben die misschien allemaal schrik?” Omar Souidi: “Die hebben het allicht drukker dan ik.”

Erik Van Looy tegen Julie Colpaert: “Wat vind je van tegenstander Omar Souidi?” Julie Colpaert: “Ik schat hem hoog in. Hij ruikt heel intens.”

Het mooiste moment:

Strafpleiter Omar Souidi (foto) kreeg een wel héél uitbundig applaus toen hij de onklopbare ­Julie Colpaert naar huis speelde. Waren het collega confraters in het publiek of cliënten met penitentiair verlof: wie zal het zeggen?

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (12 afleveringen)

2. Boris Van Severen (3 afleveringen)

3. Michèle Cuvelier (3 afleveringen)

4. Saïd Boumazoughe (3 afleveringen)

5. Viktor Verhulst (3 afleveringen)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER