© Guglielmo Rotta

Regen, koude en wind? Zo geraak je droog en stijlvol op het werk!

Pendelen tijdens een typische herfstdag? Met deze stijltips geraak je droog en stijlvol op het werk!

cityfashion

100% waterproof met de juiste jas

De juiste jas kan je herfstoutfit maken of kraken. En natuurlijk speelt je jas de hoofdrol op een regendag. Kies daarom voor een klassieke trenchcoat , warme parka of sportieve donsjas. Hoe langer je jas, hoe droger je aankomt op het werk, dat spreekt voor zich. Draag je liever een wollen jas, zorg er dan voor dat je zeker een paraplu bij de hand hebt. Of kies voor een stijlvoller alternatief waarbij je de handen vrij hebt: een hoed houdt je warm én droog.

Laagjes tegen elke regenbui

Wisselvallig herfstweer vraagt om een laagjes-outfit die je net zo warm kan maken als je zelf wil. Een klassieke (col)trui, rechte jurk of lange cardigan zijn warm en office-proof. Als kleur kies je best voor zwart. Op een zwarte pantalon of jeansbroek met donkere wassing vallen regenvlekken veel minder op dan op een lichte broek.

Droge voeten

Koude en natte voeten laten je een hele werkdag klappertanden. De oplossing? Schoenen uit leer. Dit natuurlijke materiaal houdt je voeten warm én droog. Lage veterschoenen of platte enkellaarsjes kan je moeiteloos combineren met de rest van je office-wardrobe. Behandel je (gloednieuwe) schoenen wel altijd eerst met een waterafstotende spray vooraleer je een regenbui trotseert.

Zo ziet je leren handtas er weer als nieuw uit

© Michael Kors

Slijtage en vlekken zijn de ergste vijand van je leren handtas. Zonde van je investering, toch? Met deze tips ziet je leren handtas er weer als nieuw uit!

De juiste verzorging voor jouw tas

Zo lang mogelijk plezier hebben van je handtas? Blijf je tas dan voeden en probeer uitdroging te vermijden. Hoe je dit doet? Volgens Annick Hulsmans, zaakvoerder van Savanna Lederwaren te Zonhoven, is het belangrijk om te kijken naar de ledersoort van je handtas. Vet leder? Gebruik dan een beetje Nivea of Vaseline om je tas soepel te houden. Korrelig leder? Klassieke reinigingsmelk legt een laagje ter bescherming. Ten slotte: met een tandenborstel geef je de vezels van je daim tas een boost!

Heeft je tas vorm verloren?

Een zware inhoud kan ervoor zorgen dat je tas haar vorm verliest. De oplossing? Vul je handtas op wanneer je ze niet gebruikt met proppen krantenpapier, zakdoekjes of toiletpapier. Je tas blijft het langst mooi wanneer je ze plat neerlegt. Toch ophangen? Hang ze op aan twee haakjes zodat de hengel niet gaat doorscheuren.

Vlekken en geurtjes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je dag beginnen met een propere tas? Ga 's avonds met een droge doek over de buitenkant en met een kledingroller over de binnenkant (er blijven verbazend veel kruimeltjes en pluisjes achter) van je handtas.

Last van vlekken op je tas? Warm water en babyshampoo zijn de partners in crime van je leren handtas. Onaangename geurtjes? Laat een zakje bakpoeder een nachtje in je tas liggen! Het poeder absorbeert de geurtjes die door het dragen in je tas zijn geslopen.

Najaarstrend: zo draag je een broek met brede pijpen

© Caroline Biss

Geen zin meer in je skinny jeans? Dit najaar zijn broeken met brede pijpen een van de belangrijkste modetrends. Met deze tips draag je ze op een stijlvolle manier!

Zet je taille in de kijker

Oversized items (zoals een broek met brede pijpen) hebben soms de neiging om je optisch kleiner te maken. Stop je top, blouse of T-shirt dus in je broek om meer taille en lengte te creëren. Van nature iets bredere heupen? Kies dan voor tops die net op de taille vallen. Je look afwerken doe je met een leren perfecto, blazer of bomberjack.

Brede broeken combineren?

Een brede broek in een opvallende print geshopt? Hou dan het bovenste deel van je outfit redelijk neutraal. Twee drukke prints brengen de balans van je look (en lichaam) in de war. Last but not least: de schoenen. Zowel sneakers, loafers, pumps of enkellaarsjes zijn een perfect match voor brede broeken. Let er wel op dat de neus van je schoenen nog zichtbaar is!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer