© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null

“Loopgravenhel(d)”

Samen met Sandra Vets schreef Marc Geyens “Loopgravenhel(d)”, een boek over WO 1, Den Grooten Oorlog. De verhalen worden afgewisseld met gedichten, die soms het “verloop” van een hoofdstuk beschrijven. Mooie gedichten en ook trieste gedichten geschreven door Marc Geyens, uitgever van “Het Punt”. Deze schrijver en dichter werd geïnspireerd door de indrukwekkende herinneringen aan de Groote Oorlog in Ieper, de begraafplaatsen van de gesneuvelde soldaten in Flanders’ Fields.

rdr

“Het is een heftig boek. De verhalen zijn fictie, maar gebaseerd op waargebeurde feiten. De verhalen zijn zodanig goed geschreven, dat het aanvoelt alsof het een biografie is van een soldaat uit die tijd. Doordat het dagboek in de “ik-vorm” wordt verteld, kun je je ook weer beter inleven in het verhaal en soms voelt het alsof je er bijna echt bij was”, zegt Sanne.

“Persoonlijk vind ik dit boek een must-read voor iedereen, over de hele wereld. De Groote Oorlog mag niet vergeten worden. Ook met de steeds dreigende conflicten die tegenwoordig gangbaar en bijna natuurlijk zijn geworden. Dit boek is een herinnering en een betuiging van respect aan zij die gevochten hebben voor onze vrijheid. Jongeren moeten dit ook weten en herinneren. Het boek zou absoluut niet misstaan in de verplichte leesmomenten van de lessen Nederlands en Literatuur”, besluit Sanne.

Interesse in “Loopgravenhel(d)” ?

U kan het boek bestellen via de reguliere boekhandel of via www.marcgeyens.be

Kostprijs is 20 euro, exclusief eventuele verzendkost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer