Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Warmste 6 november sinds begin van waarnemingen

We beleven de warmste 6 november sinds de waarnemingen bij het KMI in Ukkel worden bijgehouden. Om 13 uur werd al 20,4 graden Celsius waargenomen in Melle. Ook in Chièvres gaat de temperatuur al boven 20 graden.

29 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Eric Beirens, welke catastrofale gevolgen? Die zitten alleen maar in de fantasie van op hol geslagen klimaatmodellen. De problemen die ze nu rond de Middellandse zee hebben zijn extreem weer, geen klimaat, overigens het gevolg de zuidelijke positie van de straalstroom door lage zonne-activiteit. Er is wereldwijd géén toename in stormen, extreme droogte, regenval of zeespiegelstijging. De zware overstromingen van 1953 hier waren net in het midden van een koudere periode...
  • Lieven Vermandere

    5 jaar geleden
    Al van in de jaren 70 toen ik nog op school zat was er al sprake dat onze contreien een medetiraan klimaat zouden krijgen. Er gaat toch een serieuze tijd over.
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Inderdaad @ Luc Bral, omdat het klimaat altijd verandert en geen constante materie is. Bovendien is de opwarming v/d aarde mede door mens veroorzaakt een fabeltje, een leugen in de reinste vorm. Al Gore snapt het niet en zal men binnen enkele jaren wel vierendelen. Trump daarentegen is beter geïnformeerd en zal tijdig maatregelen treffen. Wees gewaarschuwd, er staan ons bijzonder donkere en koude tijden te wachten.
  • Artuur Lemmens

    5 jaar geleden
    Het is zoals God het heeft beschikt.
  • Eric Beirens

    5 jaar geleden
    Waar niemand bij stilstaat, zijn de catastrofale gevolgen, op termijn, ja ook voor ons. Nu tekenen de gevolgen van de opwarming zich af rond het Middellands Zeegebied, omdat deze zee ingesloten ligt en dus vlugger opwarmt, volgens de weerkundigen. Indien we deze logica volgen is het straks aan onze beurt, indien de Noordzee, weliswaar niet volledig, doch half ingesloten, zich in diezelfde mate opwarmt. Wees dus gewaarschuwd !!