Frans president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
Frans president Emmanuel Macron. © EPA

Macron pleit voor “echt” Europees leger: "We moeten onszelf beschermen tegen Rusland en zelfs de VS”

De Franse president Emmanuel Macron pleit voor een “echt” Europees leger. Europa kan zich niet verdedigen zonder, zo verklaarde hij in een dinsdag vrijgegeven interview aan Europe 1.

28 reacties

  • walter De Witte

    3 maanden geleden
    Indien alle eurpoese landen samen hun aankopen zouden doe zouden we veel meer kunnen aankopen omdat we sterker zouden staan door de massa aankoop. Ook zou Europese bedrijven meer durven investeren in de wappenindustrie wat de USA ook wel eens zou laten nadenken over hun prijzen.
  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Dan gaan de EU landen met iets meer voor de dag moeten komen dan nu. Een gemiddelde bijdrage aan de NAVO van 0,95% van het BNP. De militaire uitgaven gaan dan zeker moeten stijgen tot 5% van het BNP, zeker in de beginfase van de oprichting. Bovendien weten de EU landen nu nog niet van welk hout pijlen maken: met maar even op de "vindingrijkheid" bij het bepalen van nieuwe belastingen en pseudo-belastingen. Altijd gedacht dat heel dat EU gedoe naast zijn schoenen liep.
  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Nog zo'n EU aanhanger met grootheidswaanzin en verlies van realiteitszin.
  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Een EU leger is veel efficiënter dan 28 aparte legertjes. En ook nog goedkoper! En nog belangrijker onafhankelijk, kunnen we zaken doen met Rusland en VS.... dus goed voor economie.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dat idee is van Merkel en compagnie. Ze had het daar al over nog voor Macron verkozen werd. Wanneer zal daar een unanieme consensus van komen ? In de jaren stillekens ? Bovendien betekent dat dat een land nog minder autonomie heeft en bv opgeofferd kan worden voor het welzijn van andere Europese landen. Tof, hé ?