Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat is een stem minder? Jongeren en minderheden spelen doorslaggevende rol bij tussentijdse verkiezingen

Voor heel wat Amerikanen belooft het vandaag een spannende dag te worden, vooral voor Donald Trump. De tussentijdse verkiezingen van vandaag, 6 november 2018, zijn vrij uniek omdat het land sterk verdeeld is. Daarboven is er een grote groep Amerikanen wie de verkiezingsstrijd gestolen kan worden. Net zij zullen een behoorlijk grote rol spelen bij de resultaten. 

2 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    men vergeet dat de regering >Trump een aantal maatregelen heeft genomen om de arme - minder begoede kiezer in steden en dorpen het veel moeilijker te maken. Daardoor zijn er landelijk gezien een par miljoen mensen die niet meer kunnen stemmen. Niet toevallig dat veel van die mensen bij de vorige verkiezingen democratisch stemden. De democratie in de USA staat op de helling met deze malloot.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    De peroonlijkheid van Trump terzijde,deze man heeft de kloof tussen rijk en arm nog groter gemaakt,de economie gaat beter,maar dit vloeit nog uit het vorige beleid van Obama.Belastingen zijn verlaagd,maar enkel voor grote inkomens en in the roast belt...wachten ze nog altijd op een werkbare job.