De jongerenorganisaties hopen dit jaar zo veel mogelijk leeftijdsgenoten te kunnen aanzetten te gaan stemmen.
Volledig scherm
De jongerenorganisaties hopen dit jaar zo veel mogelijk leeftijdsgenoten te kunnen aanzetten te gaan stemmen. © AP

"Stem alsof je leven ervan af hangt”: geven de overlevende jongeren van de Parkland-schietpartij de doorslag bij de midterms?

Vote for our Lives. Met die slogan hopen jeugdorganisaties vandaag zo veel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. De leuze is gebaseerd op de jongerenmarsen ‘March for our Lives’ die dit voorjaar in heel de VS werden georganiseerd na de dodelijke schietpartij op een middelbare school in Parkland, Florida. De campagne lijkt in elk geval aan te slaan.

27 reacties

  • claudio lugli

    5 jaar geleden
    voor dat sommigen op obama schieten hier,duik eerst in hoe het werkt in vs. obama wou maar kon niet door rep.ben geen linkse of rechtse voorstander..maar aan reacties hier merk je heel goed wie waar bij hoort. denk alleen als over de hele wereld klein beetje meer begrip was voor elkaar dat het al een pak beter zou zijn
  • Guido Boonen

    5 jaar geleden
    De angst voor de stemgerechtigde studenten zit er bij sommigen blijkbaar goed in.
  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    @ Karel Tichman. Wapen hebben niets met wapens te maken? Al die slachtoffers zijn gevallen in de naam van vrijheid? BS! Het ammendement dat zo vaak misbruikt wordt is meer dan 200 jaar oud laat ze dan enkel tellen voor 200 jaar oude wapens. Nieuwe wapens? Nieuwe wetten! De NRA koopt politiekers om, Trump op kop, niet meer niet minder.
  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    Voor de goede orde elke poging van Obama om de wapenwetten te verstrengen werden in congres en senaat door de meerderheid van republikeinen in de grond geboord. Het verbod per decreet om psychopaten geen wapens te verkopen werd door Trump onmiddellijk na zijn aantreden vernietigd. Wie zijn schuld is het? Niet belachelijk doen aub.
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    Wat kon Obama veranderen? de republikeinen hebben immers alles tegengehouden Peter Servranckx