© Shutterstock

Baby sterft na val in liftschacht

In New York is een zes weken oude baby donderdag gestorven na een val in een liftschacht. Dat meldt de New Yorkse politie. De 21-jarige moeder van het meisje had de lift geroepen op de 23ste verdieping en reed met de kinderwagen daarna door de geopende deuren. Door een defect was de lift echter blijven hangen op de 15de verdieping, waardoor het kind acht verdiepingen lager op de lift te pletter viel. Ook de moeder stortte in de liftschacht en belandde op haar dochter, maar overleefde de val.

adm

Volgens de New York Times zijn er sinds januari 2015 al bijna twintig klachten ingediend voor defecte liften in het Sea Rise II-gebouw in Brooklyn, dat dateert van de jaren 1970. De laatste klacht dateert van vorige maand. Het gebouw is bovendien in overtreding van meer dan vijftig bouwvoorschriften, waaronder vier met betrekking tot de liften. In hetzelfde appartementsblok was in 1991 overigens al een 24-jarige man gestorven na een val in de liftschacht.

“We zijn bedroefd met het tragische voorval,” zegt een woordvoerder van de uitbater van het gebouw. “Het incident wordt momenteel onderzocht en we verlenen onze volledige medewerking aan de autoriteiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer