Eindelijk oplossing voor passagiers van Brussels Airlines die sinds zondag geblokkeerd zaten in Tel Aviv

© Ivan Put

Er is een oplossing gevonden voor de zowat 140 passagiers van Brussels Airlines die sinds zondagnamiddag geblokkeerd zitten in de Israëlische stad Tel Aviv. Er is voor iedereen een plaatsje gevonden op andere vluchten, luidt het bij de luchtvaartmaatschappij.

LEES OOK. Belgische toeristen al meer dan 30 uur vast op luchthaven Tel Aviv: “Amateuristisch gedoe”

De reizigers zouden oorspronkelijk zondag om 16 uur Israëlische tijd vertrekken richting Brussel. Maar de vlucht moest worden afgelast omdat de weerradar in de neus van het vliegtuig defect was.

Het euvel raakte niet onmiddellijk hersteld en dus werd er voor de passagiers naar andere oplossingen gezocht. “Alle reizigers zijn intussen omgeboekt op andere vluchten”, aldus Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines. De maatschappij had dinsdagochtend een eigen vlucht Tel Aviv-Brussel en voorts werden er zitjes gevonden op andere vluchten “van zowel binnen als buiten de Lufthansa-groep”.

Het defecte toestel is het Magritte-vliegtuig van Brussels Airlines. Het keert zonder passagiers terug naar Zaventem, waar het verder onderzocht zal worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen