© Archief Shutterstock

Diepenbeekse moet ex-man 36.500 euro betalen na messteek

Een 49-jarige vrouw uit Diepenbeek moet ruim 36.000 euro aan schadevergoeding betalen nadat ze haar ex-man verwondde met een mes nadat ze vernam dat die een nieuwe vriendin had. Van de correctionele rechtbank in Tongeren kreeg de vrouw een opschorting voor het incident.

Belga

Op 22 juli 2015 trok de Diepenbeekse naar de woning van haar ex nadat ze vernomen had dat die een nieuwe vriendin had. Ze wachtte de man op in haar auto totdat ze hem en zijn vriendin over straat zag lopen. De vrouw wilde met de man spreken over de toekomst van hun gezamenlijke kind en over zijn nieuwe vriendin. De man gaf aan dat hij geen behoefte had om het over zijn nieuwe vriendin te hebben en zei dat zijn ex moest vertrekken. Die haalde toen een mes boven en zette dit tegen haar keel en dreigde ermee om haar keel over te snijden. De man probeerde het mes af te pakken en raakte tijdens de schermutseling gewond aan zijn rechterhand en zijn gezicht. In het ziekenhuis werd de snijwonde gehecht met negen draadjes en de politie gebeld.

Drie jaar na de steekpartij heeft hij nog altijd last van zijn hand en problemen met zijn grijpvermogen. Hierdoor kan hij niet gaan werken.

Omdat de vrouw na de feiten zelf naar een psycholoog is gestapt om zich te laten begeleiden kreeg ze van de rechter een straf met opschorting. Wel moet ze opdraaien voor de gerechtskosten en een schadevergoeding van 36.500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer