BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Coucke kant zich tegen voorstel CD&V: “Zo maak je van een gezonde sector een financieel kerkhof”

Belgisch voetbalMarc Coucke en Pierre François, de voorzitter en de CEO van de Pro League, gaven vandaag uitleg voor het parlement. Dat bespreekt een wetsvoorstel om de fiscale voordelen voor de voetbalclubs te beknotten. Coucke is bereid om het probleem met de makelaars aan te pakken, maar is niet meteen te vinden voor het CD&V-voorstel om de RSZ-korting strenger te reglementeren.

107 reacties

  • Marc Ledure

    5 jaar geleden
    Ja Coucke , Dat zal veranderen hè, Ge gaat zo uw eigen zakken niet meer kunnen vullen. Er is maar 1 probleem !! Den Anderlecht terug verkopen en iets anders zoeken waar ge terug geld in uw eigen zak kan steken.
  • Luc Verbrugghe

    5 jaar geleden
    Iedereen zit hier nu te kappen op voetballers terwijl tegelijk onder andere onze ministers maandelijks belastingloos een enorm veelvoud van een doorsnee maandloon binnenrijven (meer dan 10000 €) . Als ze dat verdienen laat ik in het midden ,maar een normaal mens kan maar per dag een aantal uur presteren tenzij je blaaskaak Decroo heet (die werkte volgens zichzelf 16 uur per dag en 7 op 7) ....
  • willem coopman

    5 jaar geleden
    Voetbal eet uit vele ruiven, sponsorgeld, TV-rechten en de reclame rond het veld waarvoor ze nog geld bekomen via de uitzendrechten. Daarnaast het bestaande maffiose belastingvoordeel samen met de wel zeer kleine bijdragen aan de RSZ. En dan zwijgen we nog over de aankoop van terreinen en het bouwen van omkleedruimtes door de gemeenten, ook al op de kap van jan met de pet. Zelfs in de kleinste clubs worden winst- en goalpremies uitbetaald... Dit moet allemaal stoppen!
  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Betaal die gasten een beetje minder en gebruik dat deel om het tekort aan te vullen en niks van een financieel kerkhof te merken dan .
  • Flor Hermans

    5 jaar geleden
    da de regering begint met zijn eigen loon volledig te belasten en alles aan te geven