Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © AFP

Getuige (70) ligt dagenlang dood op toilet van rechtbank

Schokkende vondst in de Duitse stad Kiel: een 70-jarige man lag drie dagen dood op het toilet van een rechtbank zonder dat iemand het had opgemerkt. Het was de bedoeling dat de man zou getuigen in een strafzaak.

0 reacties

  1. Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbellen rinkelen in Duitsland: “Maximumprijs komt er niet”

    Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbel­len rinkelen in Duitsland: “Maximum­prijs komt er niet”

    De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt overladen met vragen over de kosten van döner kebab, een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. De stijgende kosten in Duitsland van döner kebab leidt tot de groeiende vraag naar overheidssubsidies om het gerecht betaalbaar te houden. De stijging van de kosten is het gevolg van de inflatie. Het gerecht is één van de favoriete gerechten in Duitsland. Onder andere de politiek partij ‘Die Linke’ vraagt om een prijsplafond voor het enorm populaire streetfood. Maar Scholz spreekt duidelijke taal: “De maximumprijs komt er niet”.
  2. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    11

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.