© belga

Carina Van Cauter trekt kandidatuur voor gouverneurschap Oost-Vlaanderen in

Open VLD-politica Carina Van Cauter trekt haar kandidatuur voor het gouverneurschap van Oost-Vlaanderen in. Dat heeft ze in een verklaring aan Belga laten weten. Er was flink wat ophef ontstaan rond Van Cauter.

gjs

Carina Van Cauter, Kamerlid voor Open VLD, scoorde een pak minder goed dan haar concurrent Wim Leerman in de selectieprocedure voor gouverneur van Oost-Vlaanderen, zo bleek dinsdag.

De liberale partij benadrukte de voorbije dagen nochtans dat Van Cauter net zo goed scoorde als Leerman op de tests. Maar volgens de documenten van het selectiebureau Ascento was er wel degelijk een groot verschil. Leerman scoorde voor vijf van de zes competenties vier op vijf. Voor elke competentie scoort hij minstens even hoog of hoger dan eender welke andere kandidaat.

Van Cauter haalt slechts op een van de zes competenties een vier op vijf. Twee keer scoort ze zelfs maar twee op vijf. Het gaat om de competenties ‘visie’ en ‘richting geven’. Daarmee test het bureau of kandidaten een langetermijnstrategie kunnen uitwerken.

Van Cauter besliste daarom om haar kandidatuur in te trekken, laat ze dinsdagavond weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer