Daniel Bacquelaine
Volledig scherm
Daniel Bacquelaine © Photo News

Sociale partners geven Bacquelaine negatief advies over verlaging solidariteitsbijdrage

De sociale partners, zowel vakbonden als werkgevers, hebben minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) vandaag een unaniem negatief advies gestuurd over zijn plannen om vanaf 2019 de solidariteitsbijdrage - een crisisbelasting op de hoogste pensioenen - te verlagen. Dat is vernomen van de socialistische vakbond.

18 reacties

  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Gepensioneerden hebben duidelijk geen vakbond meer. Worden door vakbonden (vooral door acv en lbc) bij het huisvuil gezet, tijd voor een organisatie die opkomt voor belangen van gepensioneerde werknemers, daar wil ik nog bijdrage voor betalen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Kortom ,gewoon een schande ,de betroffen hebben heel hun carriere wel mogen betalen voor hun pensioen ,maar hebben al 25 jaar niet het pensioen gekregen waar ze "recht" op hebben en 't is nog een grotere schande dat ze ook nog door de jaren x maal de indexaanpassing"gepikt" hebben niettegenstaande de levensduur-de op 25 jaar wel drastisch duurder is geworden maar in de privè wel de 2 de pijler.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De gepensioneerden zijn de zwakste groep dus kan deze regering rustig verder op hun kop blijven kakken.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Hele loopbaan tonnen afgedragen voof ons pensioen, voor belastingen, voor sociale zekerheid en riziv. en eens met pensioen nog 50 euro per maand voor solidariteitsbijdrage !! Daarenboven nog belasting en rizivbijdrage. Waar is al ons geld toch naartoe dat we nu in pensioen nog solidariteitsbijdrage moeten dokken! Kleine pensioenen wil zeggen weinig gewerkt, weinig afgedragen!
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Het is discriminatie een pensioen is een pensioen.