Jonge Democraten reageren op de verkiezingsresultaten tijdens een verkiezingsfeest in Washington.
Volledig scherm
Jonge Democraten reageren op de verkiezingsresultaten tijdens een verkiezingsfeest in Washington. © REUTERS

HERLEES. Democraten winnen Huis, Republikeinen behouden Senaat: "Enorm succes vanavond", reageert Trump

Twee jaar na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, zijn de Amerikanen gisteren opnieuw naar de stembus getrokken. Voor de ‘midterms’ dit keer, tussentijdse parlementsverkiezingen in het midden van de presidentstermijn. Alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden en 35 van de 100 zetels in de Senaat worden zo opnieuw verdeeld. Herlees hier onze liveblog.

37 reacties

  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Hij had 3/3 nu 2/3 je kan dit niet echt winnen noemen hé ?
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    azaire vanhoutte: lees nog eens wat je zelf zegt: "meer en meer krijgen zij van ander afkomst (migranten) meer macht dan de echte Amerikaan". De enige échte Amerikanen zijn de natives, alle anderen zijn (afstammelingen van) migranten. De enige "echte Amerikanen" die gisteren verkozen zijn, zijn Sharice Davids en Deb Haaland.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Wat zeer hoopgevend is, is dat een aantal staten waar Trump in 2016 gewonnen heeft, nu naar de Democraten gaan, zelfs het oerconservatieve Kansas. Dat belooft voor 2020!
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Trump verliest het Congres en minstens 7 gouverneurs, en dat noemt hij een "enorm succes"? Dat de Republikeinen de meerderheid in de Senaat behouden, wist men van tevoren, omdat de Democraten veel meer zetels te verdedigen hadden. En de volgende twee jaar zal het nu volgens de Trump de schuld van de Democraten zijn, zeker, als hij zijn beloftes niet kan waarmaken?
  • Cyriel Van den Eede

    5 jaar geleden
    Juist. Jan Pauwels. Zo had ik het ook geformuleerd. Zelfde liedje over heel de wereld. Tof toch dat er alleen maar winnaars zijn. Waar maken wij ons nog druk over en waarom nog oorlog voeren ....winnen doen we toch.