Belga
Volledig scherm
© Belga

Werklozen die e-mail negeerden gaan vrijuit en behouden uitkering

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) moet werk­zoeken­den per brief uitnodigen voor een gesprek, zegt het Arbeidshof. De procedure tot schorsing van veel werklozen wordt daardoor opgeschort, schrijft De Standaard.

143 reacties

  • Ronald Daens

    5 jaar geleden
    Niet meer dan normaal dat de rechtbank zo oordeeld.De werklozen moeten zich ook aan bepaalde plichten houden die de vdab hen oplegt en mogen deze niet overtreden of ze worden gesanctioneerd. Dan moet de vdab zich ook maar aan de regels houden. Ik zou menig criticasters hieronder de dag van vandaag eens graag als werkloze op gesprek willen laten gaan bij de vdab. Mensonwaardige behandeling tegenwoordig. Een misdadiger wordt beter behandeld.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Maar normaal ook, je hebt niet altijd het juist materiaal, je bent overspoeld door spam mail, vervalste mails, oplichtingen en noem maar op. Is het echt dringend en belangrijk dan bestaat zoiets als aangetekend schrijven en meteen heeft iemand er nog werk door ook.
  • Inge Van der Vennet

    5 jaar geleden
    En de aangetekende brief dan ...waar ze ook niet op reageerde ? Ferm rechtssysteem in Belgie !!!!
  • Chris Veranneman

    5 jaar geleden
    En wat heeft ze dan gedaan met de aangetekende???????????
  • Vincent De Wolf

    5 jaar geleden
    De boude uitspraken aan het adres van de werkelozen dewelke ik hier lees zijn werkelijk schandalig. Ik wens iedereen die dergelijke reacties lanceert een C4 op hun 40-45 toe. En dan te weten dat werkeloosheidsuitkeringen binnen het totale sociale budget mede het kleinste deel uitmaakt dat tevens onmiddellijk terug in de economie gaat aan levensnoodzakelijke uitgaven. On-ge-loof-lijk! Domme mensen!