Ilhan Omar.
Volledig scherm
Ilhan Omar. © AP

De opmerkelijkste verkozenen van de Amerikaanse midterms

De Amerikanen hebben gestemd voor de zogenaamde midterms, de tussentijdse parlementsverkiezingen. Met een opmerkelijk resultaat: de Senaat blijft Republikeins, de Democraten heroveren het Huis van Afgevaardigden. Maar wat óók opvalt, zijn enkele bijzondere verkozenen, meestal vrouwen en bijna allemaal uit de Democratische Partij. Tendens: het Congres wordt minder mannelijk en minder blank.

34 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    philippe dierickx: Trump komaf maken met links liberaal amerika? Als er nu één land is dat koploper is inzake liberalisme, is het toch wel de VS! En bij mijn weten is liberalisme nog steeds eerder rechts dan links, of zou jij OVLD en N-VA links noemen?
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    #Ann Kobe, Met een atheistisch kiespubliek? Vooreerst hebben politieke verkiezingen niets met religies te maken. Wil je toch bijvoorbeeld de christelijke religie erbij betrekken (eerder deze religie uitsluiten), dan bedenk de woorden van Jesus: “Geef de keizer, wat hem behoort, en geef God, wat hem behoort”. Daarbij stelde hij klaar en duidelijk de scheiding van kerk en staat.
  • Aaa Aaa

    5 jaar geleden
    tja mensen zonder politiek ervaring , ze gaan wat meemaken
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    De verkiezingen van het huis van afgevaardigden en de gouverneurs vonden plaats over het ganse land en geven een veel beter inzicht van wat alle Amerikanen denken over hun president dan de congresverkiezingen die maar in een beperkt aantal districten werden gehouden. Het huis van afgevaardigden is overtuigend veroverd door de democraten en ze hebben 7 gouverneurs extra, tot spijt van wie het benijdt.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    dus als ik de uitslag objectief bekijk zal hij (Trump) moeten onderhandelen om nieuwe wetten er door te krijgen en ik denk niet dat dit zijn sterkste kant is. de eerste test zit er in december al aan te komen als zijn begroting moet door het huis goedgekeurd worden.